joi, 19 iulie 2007

FIRE WALKING – Stabilirea clara a obiectivelor o cale in depasirea fricii

In situatiile dificile, confruntata cu propriile emotii, dorinte, exigente, orice persoana este pusa in fata unei alegeri dificile: aceea de a renunta la lupta sau de a-si depasi propriile limitari, impuse de constrangerile sociale. Presiunea resimtita astfel impune comportamente de rutina care nu tin cont de ceea ce isi doreste fiecare pentru sine cu adevarat. De multe ori, se actioneaza conform standardelor impuse de altii, nu asa cum simte fiecare ca ar fi cel mai potrivit pentru sine. De aceea este greu pentru fiecare sa ramana in contact cu sine insusi, sa inlature blocajele care-i franeaza evolutia si care-l impiedica sa depaseasca anumite situatii.

Am realizat ca orice este posibil, ca granita imposibilului este usor de atins. Imposibilul este numai si numai in mintea noastra. Suna utopic, iar mersul pe carbuni aprinsi pare a fi ceva de nerealizat. Si totusi, cu o pregatire mentala corespunzatoare, cu vointa de a depasi propriile limite, este posibil. Este o metafora puternica ce transmite inconstientului un semnal permanent despre cum este posibil sa-ti depasesti temerile inradacinate adanc, sa-ti descoperi adevaratele obiective si valori. E o experienta care permite intrarea in contact cu sinele interior, dezvaluind ceea ce este mai bun in fiecare prin exprimarea dincolo de blocaje si inhibitii a partii de constiinta intuitiva, partea care ne face sa fim unici.
Nici macar ideea de a merge pe foc nu este usor de suportat, cand insa apare posibilitatea de a realiza acesta apare normal, firesc, teama. Este un moment pe care il traieste orice confruntat cu o situatie dificila. Este ceva firesc. Apare teama creind un blocaj fizic si mai ales emotional. Devenim crispate, muschii se contracta, blocand circulatia energiei prin corp si mai ales schimburile energetice cu mediul. Ne izolam de tot ceea ce ne inconjoara, ne rupem de univers. Ea este inamicul ce ne pandeste pe fiecare. Incepe din minte, cuprinzand apoi intregul corp, apar decizii pripite, apare neancrederea si astfel esti infrant singur. Starea de tensiune ce se instaleaza in momentele de panica e relevata de gandurile derulate in mod continuu in minte. Frica vine din neincrederea in noi insine, in viitor. De aceea, frica e necesara in confruntarea cu noi insine. Este cea care trebuie depasita, daca refuzam sau evitam confruntarea problemele se vor repeata perpetuu. Devine un examen restant.

Pasi:

Stabilirea obiectivelor personale pe termen lung si scurt, clarificarea acestora, precum si modalitatile de actiune necesare in realizarea acestora sunt necesare pentru concentrarea si ocuparea mintii, astfel incat singurul gand ce ar trebui sa ramana in minte sa fie cel legat de obiectivul ales. La capatul carbunilor incinsi nu e nimeni altcineva decat obiectivul pe care ti l-ai stabilit, orice obstacol care apare e mult prea mic ca sa impiedice realizarea acestuia.

Sentimentul de victorie din final e legat de depasirea granitelor proprii, ca si de convingerea ca viitorul este creat in clipa de fata prin atitudinea de victorie. Este sentimentul ca poti realiza orice altceva iti doresti, ca frica a fost daramata si calcata in picioare, transformata in energie pozitiva.
Reusita consta in pastrarea focusului in fata celor mai mari obstacole si provocari.
Nu mersul in sine pe carbuni este important, ci concentrarea necesara inainte asupra unor dorinte si obiective. Experienta mersului devine necesara pentru atigerea acestora. Este o eliberare din capcana timpului linear prin trairea clipei, a momentului, prin bucuria traita in fiecare moment. Starea traita, constientizata si rememorata e folositoare in momentele cheie, de cumpana. La aparitia unui obstacol, prin readucerea starii de euforie si de incredere in fortele proprii, acesta poate fi trecut cu mult mai multa usurinta.

Am reusit, datorita relaxarii sa trec dincolo de frica si s-o transform in energie, sa-mi pastrez concentrarea in fata provocarii focului. Am trait o experienta unica, aceea de constientizare a reusitei, a trecerii peste ideea obsesiva de frica, de transcendere a acesteia, de daramare a unor idei preconcepute.
Am experimentat o senzatie minunata, aceea de a reusi sa fac ceva in aparenta imposibil, de a-mi invinge limitele. Am realizat ca pot face orice pentru atingerea unui scop. Senzatia traita dupa, este imposibil de descris, depaseste cuvintele, depaseste imaginatia.

Am savurat fiecare moment, m-am bucurat de fiecare clipa. Fericirea e o stare de spirit, care depinde de fiecare in parte – devine realitate palpabila dar imposibil de transmis celor din jur, celor ce nu au trait aceeasi experienta.

Am realizat ca noi traim in prezent, ca viitorul se creeaza acum, clipa de clipa si e in puterea noastra sa creeam ceea ce dorim!

Tu si numai tu poti sa te ajuti!

Niciun comentariu: