miercuri, 11 iulie 2007

Depaseste frica si succesul nu va intarzia - Ghid in 10 pasi


Frica duce la limitare in actiuni si gandire, creeaza o stare de tensiune interioara vecina cu paralizia, un blocaj fizic si mai ales unul emotional. Un indiciu al starii de tensiune sunt gandurile care se deruleaza prin minte incontinuu, care se repeta obsesiv. Dorim cu disperare sa rezolvam rapid o situatie si nu mai vedem solutiile. Frica vine exact din neancrederea noastra in viitor, din neancrederea in noi, din neancrederea in ceilalti…
Ne-am obisnuit atat de mult cu aceasta stare, incat o consideram obisnuita. O vedem mereu la cei care ne inconjoara si asta ne da senzatia de normalitate. Am uitat cum e sa fii relaxat, nu mai stim sa ne relaxam. Ne miram ca nimic nu merge bime, ca totul iese pe dos si chiar incepem sa credem ca ne urmareste ghinionul din nu stiu ce cauza externa. Credem orice mai putin faptul ca noi suntem cauza acestui sir de necazuri.

Comunicarea noastra cu mediul, este o comunicare strict emotionala, rezonanta. Totul in universul nostru se rezuma la rezonanta. Suntem un fel de aparat de radio care receptioneaza numai frecventa pe care ne acordam. Rezonam cu stari pozitive si emotia noastra se va multiplica prin captarea de experiente pozitive si invers. Daca vom avea in majoritatea timpului o stare de spirit negativa, depresiva, vom atrage spre noi evenimente de acelasi fel, care vor adanci si mai mult aceasta stare.
In concluzie noi suntem ca niste magneti care atragem in existenta noastra exact manifestarile la care ne gandim mai mult si mai puternic. Nu degeaba se spune ca „De ceea ce iti este frica, de aia nu scapi”. Cu cat o sa te temi mai tare de ceva, cu atat mai mult te vei gandi la acel ceva, cu atat mai mult il vei atrage spre tine. Legea atractiei - nu scapam de ea nici in plan emotional.
In tot raul e si un bine. Daca dorim ceva bun in viata noastra trebuie sa procedam oarecum similar, dar pe dos, pentru a atrage inspre noi acel ceva dorit.
Daca starea noastra dominanta este de satisfactie, de bucurie vom atrage experiente care o vor amplifica. Secretul reusitei in viata este atingerea starii de spirit necesare. In continuare este un mic ghid in 10 pasi .

1. Doresti, dar nu ai nevoie de el. Exprima-ti gratitudinea, bucura-te pentru tot ceea ce ai realizat pana acum . In acest fel vei permite curgerea in viata ta, cultivand o stare de multumire si acceptare. Sentimentul de nemultumire actioneaza ca un baraj in calea vietii.
2. Doresti detasat – cu relaxare si calm. Gandeste-te la diferenta dintre Putere si Forta. Inlocuieste graba cu rabdarea. Asteptarea creaza stres si stresul ca si nemultumirea creaza blocaje
3. Deschide-te spre ceva mai bun. Vizualizeaza rezultatul final, dar permite universului sa gaseasca el calea in care se va implini. Increderea ta trebuie sa fie asa de mare incat sa simti ca ai deja ceea ce iti doresti.
4. Fii fericit si fara acel ceva. Fericirea e o stare de spirit nu depinde de ceva anume, ci doar de tine. Poti fi fericit in timp ce doresti unele lucruri mai bune in viata ta. Fii fericit chiar acum.
5. Ai incredere totala in viitorul tau si vei sta relaxat. Ai incredere in univers ca stie ceea ce este mai bine pentru tine. Abandoneaza-te, lasa actiunea sa curga, nu te opune in nici un fel. Cuvantul de ordine e “Increderea”.
6. Stii de ce doresti acel ceva? Pune-ti o intrebare scurta. Cu ce motiv? Ce stare emotionala doresti si anticipezi?
7. Exploreaza-ti motivele. Cu cat mai multe beneficii si motive poti figura in imaginatia ta, cu atat mai mult creste posibilitatea ca sa dorinta ta se manifeste.
8. Fa totul cu pasi mici. Orice pas inainte te aduce mai aproape de ceea ce doresti. Actiunile cumulative duc la rezultate monumentale.
9. Exerseaza rabdarea si actiunea consecventa. Succesul este rezultatul realizarii progresive a unei idei meritorii. Elibereaza-te de capcana timpului linear si traieste-ti viata acum, traieste clipa, bucura-te de fiecare moment. Trecutul s-a dus, iar viitorul il creezi chiar in clipa de fata prin atitudinea ta.
10.Trebuie sa crezi din tot sufletul ca meriti acel ceva. Meriti ceea ce doresti. Nu uita niciodata ca e in puterea ta sa creezi ceea ce doresti. Identifica si apoi elimina orice gand limitativ.

Elibereaza-te acum de orice griji! Ele aduc numai necazuri.
Viata e un dar si ca orice dar trebuie primita cu bucurie si entuziasm.
-
N.A. - GRÍJĂ = Teamă sau nelinişte simţite de cineva la gândul unei eventuale primejdii sau întâmplări neplăcute pe care le-ar putea îndura; îngrijorare. Sursa: DEX '98

Un comentariu:

Anonim spunea...

A 2-a idee (e un pic in contradictie - oare e un sfat folositor ?)spune: Inlocuieste graba cu rabdarea. Asteptarea creaza stres si stresul ca si nemultumirea creaza blocaje.