joi, 19 iulie 2007

Curajul

Necesita curaj sa te incarnezi in planul Terestru. Fiecare suflet de pe suprafata pamantului trebuie sa fie mandru de el insusi, deoarece a ales o cale dificila in evolutia sufletului lui.
De ce asa?
Deoarece individul are un Eu - un Ego cand se afla in corpul fizic. Egoul face ca lucrurile sa devina mai grele pentru suflet si franeaza evolutia sufletului, cateodata chiar stopand-o.
De ce face Egoul asta?
De-a lungul a multi ani terestri, Egoul s-a modificat, aproape ca un virus informatic intr-un computer sau un virus in corpul vostru. A devenit mai puternic si mai viclean invatand in trecerea prin incarnari. La origine, el era numai un instinct de supravietuire al umanitatii, un sistem de avertizare avansat al corpului in caz de pericol. Totusi, cu trecerea anilor in planul terestru, aceasta energie, pentru ca este o energie, a incetat sa mai fie doar o energie si s-a transformat pana cand a devenit aproape umana.
Din fericire, Egoul nu poate supravietui cand corpul moare, nu merge acasa cu tine in lumea noastra, in adevarata lumea a ta. Pur si simplu nu poate, desi, este o energie foarte manipulativa atunci cand se afla cu tine in planul Terestru. Exista o singura cale de a trata cu Egoul, si aceasta este ridicarea nivelului de vibratie si invatarea modului de a-l controla – de a nu ii ceda niciun pic de energie. Egoul se hraneste cu energia corpului emotional. De fiecare data cand reactionezi la o situatie cu emotie, hranesti Egoul. Daca viata ta e dominata de frica, Egoul tau o va folosi impotriva ta, o va scoate in fata ta ori de cate ori doresti sa faci schimbari. Astfel, multe suflete sunt blocate in incercarea de a face schimbari in viata lor datorita Egoului. Cu toate acestea el poate fi controlat, poate fi domesticit.
Tu nu te vei desparti niciodata de Ego pana cand nu mori in planul terestru. Chiar atunci cand iti ridici nivelul vibratoriu si treci la un nivel mai inalt de constiinta, tu inca mai ai Egoul. De aceea iti trebuie curaj sa alegi incarnarea in planul Terestru. Nu e o existenta usoara, dar individul poate invata atat de mult si de repede alegand o astfel de incarnare.
Este atat de meritoriu sa te reantorci in lumea noastra stiind ca macar ai incercat o incarnare. Unii dintre voi ati cerut ajutorul unui Maestru pentru a fi asistati in imblanzirea Egoului. Totusi, chiar si cu ajutorul Maestrilor si asistenta altora din lumea noastra, multi deviaza si nu imblanzesc Egoul.
Cum putem domestici Egoul?
Nu ii criticati pe altii. Nu ii judecati pe altii. Acceptati toate sufletele ca fiind expresia Sinelui lor Suprem si vedeti-le ca perfecte, chiar si in momentele cand va deranjeaza foarte tare. Detasati-va de situatie, astfel incat sa puteti vedea acest lucru. Permiteti altora sa traiasca experienta propriilor vieti. Nu incercati sa o traiti pentru ei. Permiteti-le sa se rostogoleasca si sa cada si sa invete ceea ce au nevoie sa invete. Nu ii intretineti, incat ei sa nu invete din propria experienta. Controlati-va corpul emotional; incercati sa nu reactionati la situatii emotionale.
Intreaga incarnare este menita sa fie una de compasiune si dragoste, dar fara a te da batut in fata corpului emotional si a dramei pe care ii place sa o creeze. Mai mult decat orice iubeste-te pe tine insuti, pentru ca Egoul traieste din a te face sa te dezgusti de tine insuti daca ai acest obicei. Dumnezeu te iubeste neconditionat, si Dumnezeu stie lectiile si invataturile vietii tale. Numai Dumnezeu poate decide daca ai invatat lectiile pe care le-ai ales sa le parcurgi prin harta astrologica natala, planul vietii tale pe care l-ai ales ales numai tu singur inainte de aceasta reancarnare. Nimeni altul nu are dreptul sa emita judecati despre tine. Tot timpul sa tii minte asta, iar daca se intampla, atunci e Egoul cel care face asta, nimeni altcineva, pentru ca Sinele Suprem nu ar irosi energia pe asa ceva.

Maitreya.


Traducere a News Letter #202 a Maestrului Maitreya de pe www.maitreya-edu.org


ÁLTER ÉGO s.m. Al doilea eu; persoană care se aseamănă întru totul cu alta, încât i se poate substitui. ♦ Om de încredere, prieten nedespărţit. – Loc. lat.Sursa: DEX '98

Niciun comentariu: