sâmbătă, 5 mai 2007

VIDEO WORKSHOP CHISINAU - NEALE DONALD WALSH



Workshop cu Neale
Chisinau, 7 aprilie 2007

Am plecat la Chisinau fara asteptari prea mari. Doream sa il cunoastem pe Neale Donald Walsch, autor seriei de carti " Conversations with God " dar in acelasi timp ne doream putin timp pentru vizitarea orasului. Conferinta a inceput la 9.30, sambata dimineata. Am intalnit un om surprinzator, care prin cuvinte si atitudine ne-a captat atentia pana la ora 22.00 seara, renuntand fara prea mari regrete la ceea ce ne propusesem initial.
Workshop-ul a fost presarat cu glume spumoase, ce au starnit rasul si au detensionat in mod constant pe cei prezenti. Au fost atat romani, cat si vorbitori de limba rusa. Pentru fiecare s-a asigurat traducere.
A inceput cu o scurta prezentare a vietii lui. La 50 ani a suferit un accident grav, a avut nevoie de 2 ani pentru recuperare, ramanand fara servici. A fost perioada in care a experimentat umilinta extrema, fiind nevoit sa cerseasca, sa manance din gunoaie, sa doarma in parcuri. A folosit exemplul personal pentru a da mai multa credibilitate prezentarii ulterioare.
Creatia se manifesta la 3 niveluri. Primul este gandul.Este cea mai mica creatie. Apoi urmeaza cuvantul, care este creator si emite energie creatoare. Urmeaza al treilea nivel- actiunea. Actiunile sunt cuvinte in miscare. Cu cat se vorbeste mai mult despre un lucru, acesta se materializeaza mai rapid.
Noi toti suntem Una. Acesta este logo-ul sub care se desfasoara turul mondial al lui Walsch. Si a fost o idee mentionata des, ori de cate ori s-a ivit ocazia!
Noi suntem ca niste magneti si atragem de multe ori fara sa vrem in viata noastra lucrurile si evenimentele la care ne gandim foarte des. Din aceasta cauza frica este de cele mai multe ori generatoarea intamplarilor din viata noastra.
A accentuat necesitatea ca schimbarea sa se produca nu prin gesturi exterioare si ritualuri, ci prin transformarea interioara a fiecarui individ. Noi in mod gresit vrem ca toti ceilalti sa se schimbe. Vrem ca lumea sa se schimbe, dar nu vrem ca lumea noastra sa se schimbe. O recomandare pentru a incepe aceasta schimbare individuala a fost aceea ca zilnic, de cel putin 3 ori, timp de 10 secunde sa se opreasca fiecare din ceea ce face, sa-si opreasca gandurile, si sa-si permita sa fie prezent total in clipa traita. Neale practica acest mic exercitiu cu "mare disciplina" zilnic, uneori chiar in fiecare ora. Acest lucru de altfel, l-am observat si noi, in timpul workshop-ului.

Am postat inregistrarile video ale evenimentului, divizat in 4 parti:

http://video.google.com/videoplay?docid=-1220409618335788965

http://video.google.com/videoplay?docid=1869396965993971040

http://video.google.com/videoplay?docid=4171054490725370539

http://video.google.com/videoplay?docid=1374710146458853939













Un comentariu:

Anonim spunea...

Mi-a placut. E tare tipul