marți, 8 mai 2007

FRICA


Frica


De ce va e frica? Ce este Frica?
Frica apare cand stii sau simti ca nu poti face ceva. Desi Frica este o emotie de suprafata, cauza aparitiei ei este intotdeauna in legatura cu doua motive. Un motiv este datorat experientelor avute anterior in incarnarile trecute si la care nu ati reactionat intr-o maniera pozitiva. Al doilea motiv este ca nu va simtiti capabili sa rezolvati situatia. Nu va simtiti suficient de bun sau de valoros.
Frica este Individualismul in toata gloria lui. Diavolul sau Satan al religiei crestine este unul din aspectele ei. Totusi ce este frica? Cind cineva priveste frica nu ca frica, ci ca pe o energie, se transforma intr-un lucru total diferit. Pentru a progresa spiritual, individul nu trebuie sa aiba frica. pentru ca frica creaza blocaje si conditionari negative in campul auric. Aceasta indeparteaza apoi orice energie pozitiva care vine spre tine. Tu poti spune Universului: „am nevoie de un anumit lucru”, dar daca ai frica de a obtine sau a pastra acel lucru, vei stopa fluxul energetic imediat. Atat de multi dintre voi aveti deasemeni frici subconstiente. Voi nici macar nu realizati ca le aveti.
Odata ce ai depasit frica ea inceteaza sa se mai manifeste. Dispare. Totusi, in perioada in care traiesti frica, devii rigid chiar si gandindu-te la ea. Aceasta rigiditate te va orbi, te va incarcera pentru todeauna, daca nu devii mai maleabil. Care este frica ta? De unde vine aceasta frica? Tu poti spune „ vine dintr-o experienta din aceasta viata”, si totusi in mod uzual vei descoperi, ca este in legatura si cu vietile tale trecute. Numai coborind in timp in acea perioada de viata si eliberandu-te de ea, tu vei fi eliberat de frica. Tu poti spune „ eu nu gandesc ca nu sunt suficient de bun/destul de capabil/suficient de puternic etc, sa fac asta”, si (totusi) cat timp faci aceasta declaratie niciodata nu vei fi.
Deseori am fost intrebat „ Maestre ce pot sa fac sa ma ajut spiritual?” si i-am raspuns acelei persoane, „ Analizeaza-ti fricile tale: ce sunt ele, unde sunt ele? Fa o lista cu ele. Una cite una- infrunta-le. Pe masura ce faci asta, vei deveni mai puternic. Astfel vei curata blocaje care erau deseori acolo de mai multe vieti.

Si apoi vei progresa spiritual.


Maitreya. http://www.maitreya-edu.org/


2 comentarii:

Unknown spunea...

primul pas este acceptare...dar asta nu e o solutie. Din experienta personala vorbesc....sunt o persoana care traieste cu frica...de nimic, de necunoscut. Stiu de unde pornesc toate, m.am autoanalizat complet. Stiu fiecare gand care imi trece prin cap de unde s.a nascut....dar sa accepti problema nu e echivalent cu gasirea unei solutii....

Toni spunea...

Ai perfecta dreptate! Acceptarea e doar un inceput. Dar fiintele care nu incep sa devina mai constiente, care nu acepta FRICA ca principalul element distorsionant in viata lor, nu au cum sa evolueze. Nu au cum sa rezolve situatia. Tu insa ai facut se pare un prim pas. Pasul cel mai important. De aici lucrurile vor deveni ceva mai usoare. Succes!