marți, 1 mai 2007

FRICA BLOCHEAZA SUCCESUL

Frica


Oamenii destepti sunt liberi, si nu sunt utili nici unei organizatii. Nu conteaza atat de mult daca esti barbat sau femeie. Nimeni nu are putere asupra ta daca tu insuti nu consimti asta. In general oamenii se lasa dominati sau manipulati de frica. De frica sunt in stare sa isi cedeze libertatea de a actiona si de a gandi. Pentru multi este mai comod sa gandeasca altul pentru tine. Faci intr-adevar economie de energie, dar in schimb platesti prin supunere. Devii sclav. Nimic pe lumea asta nu e gratis, exceptand aerul pe care il respiram. Nimeni nu face daruri fara sa ceara ceva direct sau indirect in schimb. Chiar si parintii fac acelasi lucru cu copiii lor. Totdeauna cand accepti sa gandeasca cineva in locul tau, in fapt te supui lui. Marea majoritate a oamenilor de pe planeta asta, sunt docili din comoditate, si sunt foarte usor de manipulat, chiar fara sa fie obligati de cineva sa faca asta. O fac din traditie, e o cultura de milenii. Frica declanseaza violente si frica genereaza contramasuri violente. Frica creeaza negativitate, creeaza mizerie umana.
Institutiile, de orice natura ar fi ele sau persoanele din jurul nostru nu fac decat sa cultive, cultura fricii. Sunt institutii care nu ar exista daca nu am avea aceasta frica, nu ar mai fi armate sau politie daca nu ne-ar fi frica de ceilalti, nu am mai avea razboaie. Nu am avea institutii religioase daca nu am avea frica de Dumnezeu, etc.
Chiar parintii nostrii cand eram mici au inceput acest dresaj. Ne-au invatat frica de apa, de caine, de pisica, de Bau-Bau, de alti oameni etc. Frica dureaza mai mult decat iubirea.
Nu mai traim de frica. Ne e frica sa recunoastem ca ne e frica. Frica ne terorizeaza, ca sa o ascundem am rebotezat-o, i-am zis „Stress”, e mai modern, mai sic si nici numai are conotatii peiorative. Acum chiar ne putem lauda cu ea.
Nimeni nu te poate obliga sa crezi si sa gandesti asa cum vrea el, daca tu insuti nu consimti lucrul asta. Nimeni nu poate intra in capul tau. Numai tu ai acces la creierul tau, la mintea ta. E o chestiune de liber arbitru.
Pe frica se bazeaza si cei care ne conduc sau care profita de noi. Asta e de fapt tot secretul. Sa te temi, sa iti fie frica, sa iti atrofiezi ratiunea, logica. In clipa in care iti este frica nu mai gandesti rational, ai tendinta, ori de a fugi, ori de a te supune neconditionat. Il lasi pe altul sa gandeasca pentru tine, il lasi pe altul sa faca alegerile in viata pentru tine, devii robul lui si chiar crezi ca asa e normal, pentru ca asa fac toti cei din jurul tau.
Daca oamenii nu ar fi atat de creduli, daca ar folosi creierul ca sa gandeasca si nu ca sa isi amplifice spaimele, lumea s-ar schimba radical. Toti oamenii ar fi liberi, si nu ar mai incerca sa se minta unii pe altii. O fac inca pentru ca le e frica de celalat, de ziua de maine, de multe de foarte multe lucruri.
Acum traversam o perioada turbulenta, dar foarte interesanta. Oamenii manipulati, infricosati, isterizati se impart in tabere, devin partizani ai unei tabere sau alta, asculta minciunile liderilor de moment, raspandesc pe cheltuiala lor manifeste prin SMS sau E-Mail, si chiar sunt gata sa treaca la lucruri mai grave. Devin soldati ai altora pe gratis. Soldati, victime care, dupa ce se va incheia batalia, vor fi uitati repede. Vor fi niste numere, niste procente. Generalii invingatori vor ciocni o cupa de sampanie si vor rade de naivitatea lor.
In schimb cei implicati cu adevarat pe o cale spirituala, folosesc acest moment pentru a-si constientiza frica care le-a condus pana acum viata, pentru a deveni liberi. E unul din momentele in care reusim sa o identificam in sufletul nostru, pentru a nu-i mai da putere.
Urmariti-i pe cei din jur, si dupa aceia urmariti-va si pe voi, nu ii judecati pe ceilalti. Lasati-i pe ceilalti sa se lupte, sa fie dominati de ura, de frica, e alegerea lor, e viata lor! Voi fiti doar observatori, ai lor si totodata in principal, ai vostri.
Oamenii inteligenti isi croiesc singuri viata, ceilalti se plang, se lamenteaza tot timpul, nu mai au timp sa mai traiasca, si nu mai observa ca devin sclavi. Nici nu mai au cum. Mintea, la fel ca si muschii se atrofiaza, daca nu e folosita.
Daca reusesti sa te pastrezi lucid, macar un moment, toate problemele gasesc o rezolvare. Recunosc nu e chiar usor, sa te trezesti, dupa o viata traita in teama.

Tu esti cel care trebuie sa faca alegerea, nimeni altul. Viata poate fi frumoasa, nu iti bate joc de ea!

Spiritual, apropo nu inseamna sa fii intunecat si ritual, inseamna in primul rand sa fii vesel.

Nimic nou sub soare.

4 comentarii:

Tathenen spunea...

Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă, purtătoarea desfiinţării totale.
Frank Herbert - Dune

Anonim spunea...

Asta merge pe site la mine,Superb !

Marian spunea...

Prin evoluţia spirituală avem şansa de a ne desprinde ireversibil de cultura fricii şi a conştientiza noua eră, a Vărsătorului de Lumină şi Iubire. De mult am aşteptat un asemenea mesaj. De fapt,parcă,l-am regăsit în a mea Fiinţă.

ayek spunea...

- Daca vrei sa slabesti bea cate 50ml de vodca in fiecare zi.
- Si slabesc?..
- Nu, dar iti invinge teama.