marți, 22 mai 2007

SECRETUL ABUNDENTEI - VIDEO CLIPURI


Lasati frica! - Indrazniti sa visati! - E gratis!!!

Visul e singurul lucru gratis din lumea asta. Visele pot deveni realitate daca eliminati frica de a visa, de a visa cu ochii deschisi.

Nu va luati dupa cei din jur. Fiecare are viata lui.

Voi cum doriti sa va faceti viata?

Va ajuta vizualizarile de mai jos, in cazul in care nu stiti cum.

Bucurati-va de voi insiva, de ceea ce va inconjoara, de tot ceea ce aveti!

Vizionati clipurile cat mai des! Schimbati-va viata acum!

Proiectati-va acum viitorul - fara frica!

Indrazniti!!




Kahuna's "Secret" Life









luni, 21 mai 2007

REFERENDUM IN NATURA



Noi am votat cu natura. Si am iesit invingatori.
Am tot cautat urna de vot in zavoiul de malul Dunarii, nu ca sa votam ci ca sa facem focul cu ea.
Nu am gasit-o.
In afara padurii oamenii au avut de raspuns la o intrebare cu Da sau Nu.
Lumea padurii se pare ca a avut insa alte prioritati. Aici in zavoiul de salcii s-a pus o alta intrebare.
Cine e B..............?

vineri, 18 mai 2007

SECRETUL CREATIEI

Secretul Creatiei:



- Identifica dorinta si verifica apoi daca esti acordat vibrational, mai precis daca starea ta de spirit, emotionala corespunde cu aceasta dorinta.




Nu poti obtine sau trai o senzatie de bine, de exemplu, daca in acest moment ai o stare depresiva, generata de frica. Daca teama de orice fel va domina.

Nu poti obtine bunastarea pana cand nu elimini din mintea ta frica de saracie.

Nu poti deveni sanatos cat timp vei vorbi despre boala si vei considera ca esti bolnav, cat timp boala si frica de boala va persista in mintea ta.

Semnalul transmis creatiei va fi cel pe care te focalizezi cel mai mult. Cel dominant, cel care e ca un fel de obsesie. Vei receptiona doar pe frecventa cu care rezonezi.

De ceea ce iti e frica nu scapi – va e cunoscuta expresia?

Cei care se tem de saracie si vorbesc despre saracie, raman saraci. Cei care vorbesc despre bunastare obtin bunastarea.
Cei care vorbesc si se gandesc la boala, raman sau devin bolnavi, cei care vorbesc despre sanatate raman sanatosi sau devin sanatosi.

Starea de spirit - sentimentul trait, este de fapt cel care transmite mesajul, dorinta, si care determina implinirea dorintelor, a viselor noastre.

Probabil veti spune, ca e foarte usor sa transmita un mesaj pozitiv cineva care deja se simte bine, dar cum sa faca asta cineva care se simte rau?

Raspunsul este – amintiti-va momentele, starea avuta atunci cand v-ati simtit bine, cand erati sanatosi, pretinzand ca va simtiti bine, crezand din tot sufletul ca va simtiti bine, amplificand in suflet bucuria de a a te simti bine si sanatos.

Asa functioneaza Legea Creatiei – Creatia rezoneaza cu gandurile tale, de fapt cu sentimentele tale legate de acele ganduri, cu ceea ce persista mai mult in mintea si in inima ta.

Trebuie doar sa crezi! - Tu in ce crezi?

Tot ceea ce crezi cu tarie, cu convingere se va materializa - atentie deci, poate sa fie o frica, o imagine negativa, un gand terifiant care te copleseste sau poate fi materializarea unei dorinte.

Unii, probabil, majoritatea vor nega un astfel de comportament prin faptul, ca nu vor sa fie catalogati de cei din jur drept nebuni. E si acesta un punct de vedere foarte corect.

Voi alegeti ce va doriti in viata cel mai mult si mai mult! Alegeti aprecierea, stima celor apropiati, asta o sa aveti. Alegeti sa va transpuneti in realitate visele, asta o sa aveti. Orice alegere e corecta.

Tu esti cel care hotaraste !!!

Succesul este ceva ce atragi,este recunoasterea faptului ca ai devenit o persoana atractiva!!!

Numai tu poti alege cum va fi viata ta!

joi, 17 mai 2007

OSHO - CARTEA DESPRE BARBATI



Dincole de conditionarile impuse de parinti, de profesori, de prelati, de politiceni, de societate in general - aceasta este pozitia din care Osho priveste barbatii si relatia lor cu lumea din jur. Pentru ca barbatilor li s-a cerut sa fie intr-un anumit fel pentru a fi recunoscuti ca avand succes: puternici, ambitiosi, bogati, rationali, seriosi. Iar rezultatul este usor de observat: barbati frustrati, incarcati de vina, agresivi, superficiali, aflati intr-un permanent conflict inteior.
El vorbeste despre diferite tipologii pe care le regasim in viata de fiecare zi: victima, sclavul, fiul, robotul, maniacul sexual, calugarul, homosexualul, cercetatorul, playboy-ul, iubitul, tatal, sotul, prietenul, politicianul, preotul, omul de afaceri, razboinicul, jucatorul, creatorul, maestrul, omul cel nou.
Osho este de parere ca barbatul zilelor noastre se afla intr-o criza profunda, pe care o poate depasi doar devenind constient:
“Omul este samanta marelui potential al eliberarii. Fiecare om se naste pentru a deveni un Buddha. Omul nu este un sclav, ci stapan, dar sunt foarte putini aceia care-si pot utiliza potentialul. Milioane de oameni nu isi valorifica acest potential fiinda ei considera ca au facut-o deja.
Viata e doar un prilej de a evolua, de a exista, de a inflori. Viata in sine e lipsita de continut. Daca nu esti creativ, nu o vei umple cu implinire. Ai un cantec in inima, care trebuie cantat, ai un dans care trebuie dansat, dar dansul e invizibil, si cantecul - nici chiar tu nu l-ai auzit inca. Este in adancul fiintei tale. Trebuie adus la suprafata, trebuie sa fie exprimat.
Asta se intelege prin “autorealizare”. Rar este omul care-si transforma viata in evolutie, intr-o lunga calatorie spre realizarea de sine, omul care devine ceea ce trebuie sa fie. In Orient numin un asemenea om “buddha”, in Occident “christ”. Cuvantul “christ” inseamna exact ceea ce inseamna si “buddha”: cel care s-a intors acasa.
Ratacim cu totii in cautarea casei, dar aceasta cautare este inconstienta - orbecaim prin intuneric, fara a fi prea constienti de ceea ce vrem, de cine suntem si incotro mergem. Inaintam poticnindu-ne, totul e intamplare. Dar cand vezi ca milioane de alti oameni in jurul tau fac acelasi lucru ca si tine, atunci trebuie ca esti pe cala cea buna - nu pot sa greseasca toti.
Asta e logica ta, insa contine o eroare fundamentala: nu pot sa aiba dreptate toti. Arareori cineva are dreptate, arareori realizeaza cineva adevarul. Acele milioane de oameni treiesc in minciuna si prefacatorie. Existenta lor e superficiala, traiesc numai la suprafata, in aparenta, cu totul inconstienti de existenta miezului, a centrului. Si in miez e totul, miezul e imparatia lui Dumnezeu.
Primul pas spre starea de buddha, spre realizarea potentialului infinit, este sa recunosti ca pana acum viata ta a fost irosita, ca pana acum nu ai fost constient de nimic.
Sa incepi sa devii constient, asta e calea de urmat. Grea, dificila. Sa traiesti la intamplare e usor; n-ai nevoie de inteligenta, de aceea e usor. Orice prost o poate face - toti prostii o fac deja. E usor sa traiesti la intamplare pentru ca nu te simti raspunzator de nimic din ceea ce se intampla. Arunci mereu responsabilitatea pe cineva: pe soarta, pe Dumnezeu, pe societate, economie, stat, biserica, mama, tata, pisica… Tot timpul arunci raspunderile pe altii. De aceea iti e usor.
A fi constient inseamna a-ti asuma intreaga responsabilitate. Acesta este inceputul realizarii.
Cand spun “responsabil” nu vreau sa spun “cu simtul datoriei”. Vreau sa folosesc sensul sau adevarat si esential, care este “capacitatea de a raspunde”. Asta vreau sa spun. Capacitatea de a raspunde o ai numai daca esti constient. Daca dormi tun, la ce sa raspunzi? Tu dormi: pasarile canta si tu nu le auzi, florile se desfac si tu nu simti nimic, nici parfum, nici bucurie, nimic din ce daruiesc ele existentei.

Sa fii responsabil inseamna sa fii atent si constient, sa ai mintea atenta. Actioneaza cat mai atent cu putinta. Chiar si lucrurile marunte - mersul pe strada, pranzul, baia - nu trebuie facute mecanic. Fa-le deplin constient.
Incet-incet micile acte incep sa lumineze, lumina se tot aduna in tine, pana cand in final se aduna explozia. Samanta a incoltit, potentialul ei s-a realizat. Nu mai esti o samanta, esti o floare aurita de lotus, o floare cu o mie de petale.

Acela este un moment de mare binecuvantare: Buddha l-a numit “Nirvana”.
Ai ajuns! Nu mai ai ce sa implinesti, nu mai ai unde sa te duci. Poti sa te odihnesti, sa te relaxezi. Calatoria s-a sfarsit. O mare bucurie se abate asupra ta, un mare extaz se naste.

Dar trebuie sa incepi cu inceputul.”
Bineinteles ca o parte din carte este dedicata relatiei barbatului cu femeia. Am sa reproduc mai jos un mic fragment referitor la acest subiect doar pentru a va oferi o exemplificare:
“Egoismul este egoism. Nu este nici masculin, nici feminin.
Barbatul a fost inuman fata de femeie timp de secole, si aceasta atitudine a rezultat din cauza comparatiei in urma careia s-a ales cu un profund sentiment de inferioritate. Cea mai mare problema: femeia poate sa devina mama, ea este capabila sa daruiasca viata, si barbatul nu. Acesta a fost inceputul complexului de inferioritate - natura isi are bazele in femeie, nu in barbat.
Mai mult, in multe domenii ea e mai puternica decat el. Femeile sunt mai rabdatoare, mai tolerante decat barbatii. Femeile sunt mai putin violente decat barbatii. Femeile nu comit crime. Barbatii ucid, pornesc cruciade, se pregatesc mereu de razboaie, inventeaza tot felul de arme mortale - bombe atomice, arme nucleare. Femeia este complet in afara acestui joc al mortii.
Nu este intamplator ca barbatul a inceput sa se simta intrucatva inferior, asa ca barbatul -a apucat sa impinga, in mod artificial, femeia spre inferioritate. Nu i s-a permis educatia, nu a avut independenta economica, nu i s-a permis sa iasa din casa, a trait intr-un fel de inchisoare. Pare incredibil ce a facut barbatul cu femeia, doar pentru a scapa de inferioritate. A facut femeia sa se simta inferioara in mod artificial. [….]
Asculta femeia. Ai oprimat-o atat de mult… E momentul sa fie ascultata. Lucrurile trebuie corectate. Macar in viata de cuplu fa in asa fel incat femeia sa se bucure de aceeasi libertate ca si tine. Ajut-o sa-si recapete demnitate si astfel sa infloreasca din nou. Permite-i sa-si arate talentul, geniul.
Nimeni nu e mai presus sau mai prejos… Femeile sunt femei, barbatii sunt barbati, exista diferente, dar acestea nu fac pe nimeni superior sau inferior. Atractia este data tocmai de aceste diferente. Gandeste-te la o lume in care ar fi numai barbati. Ce urat! Viata este bogata pentru ca exista diferente, atitudini diverse, opinii diferite. Nimeni nu este superior sau inferior. Oamenii sunt doar diferiti.
Accepta si ajuta-ti femeia sa fie libera, dupa secole de reprimare. Fii prieten cu ea. S-a facut mult rau, a fost prea ranita. Iubirea ta o va vindeca si vei contribui astfel la constiinta intregii lumi.”


de Corina Marin

miercuri, 16 mai 2007

MUZICA SI EFECTE VISUALE - QUEEN

Moment de relaxare




Bohemian Rhapsody - Queen

NO COMMENT - LEVITATIE SI MERS PE APA

- Unele fiinte au invins frica


Criss Angel - Levitand de la o cladire la alta




Criss Angel - Se joaca cu energia



Levitatie - Clip video




Mers pe apa - Clip video




Criss Angel - Levitatie




Criss Angel - Pe cladiri



Criss Angel - Umbre



Criss Angel - Suspendat



Puterea mintii sau trucaj - Concluziile le trage fiecare in parte.







ELIBEREAZA-TE DE FRICA


Este timpul sa te eliberezi tu insuti si lumea de energia negativa, sa incepi sa-ti ridici nivelul vibrational si sa traiesti la un nivel mult mai pozitiv si mai plin de dragoste. Tu poti face diferenta acum.


Creeaza in mod constient situatii pozitive prin intentiile tale.


Plaseaza-ti intreaga atentie in prezent, in felul acesta vindecand si trecutul


Descopera puterea, curajul si bucuria in certitudinea ca Sinele tau Suprem iti va da tot ce ai ca necesitate.


Culca-te linistit noaptea si trezeste-te cu idei inspirate, inaltatoare


Da-ti drumul pur si simplu si traieste cu o libertate neanfranata.


Urmeaza-ti vocea interioara-cea linistita, exprimarea calauzitoare a Spiritului tau Suprem.


Priveste orice si pe oricine cu compasiune si dragoste, incepand sa fii tu insuti.


Elibereaza-te de toate emotiile negative ca de exemplu: teama generata de insecuritate, frica si mai ales evita opiniile altor persoane.

vineri, 11 mai 2007

TRAIESTE LIBER - OSHO


Oamenii traiesc cate 70 de ani, vieti la rand, fara sa stie ce este
viata. Ei nu ajung la maturitate, nu se integreaza, nu sunt centrati.
Ei nu traiesc decat la periferie.

Daca periferia voastra se intalneste cu periferia altora, ciocnirile
sunt inevitabile. Pe de alta parte, daca sunteti tot timpul preocupati
de greselile altora, nu puteti trai decat la periferie. Daca veti
realiza ca " Eu sunt singurul responsabil pentru existenta mea. Orice
s-ar intampla, eu sunt cauza care a generat acest lucru.", atunci
constiinta voastra trece brusc de la periferie in centru. Abia acum
incepeti sa deveniti centrul existentei voastre.
De acum inainte veti putea face foarte multe lucruri. Daca nu va place
ceva, puteti renunta la el; daca va place altceva, il puteti adopta.
Daca vi se pare ceva adevarat, il puteti urma; daca simtiti ca nu este
adevarat, puteti sa-l evitati, caci acum sunteti centrat si
inradacinat in sine.

OSHO

joi, 10 mai 2007

INTERVIU CU DUMNEZEU


Interviu cu Dumnezeu
de Octavian Paler

- Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci... zise Dumnezeu.
- Daca ai timp... i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea... Ce întrebari ai vrea sa-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a raspuns:
- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca.....iar apoi tânjesc iar sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea pentru a face bani......iar apoi îsi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea.
Faptul ca se gândesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi-a luat mâna si am stat tacuti un timp.
Apoi am întrebat:
- Ca parinte, care ar fi câteva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le învete copiii tai?
- Sa învete ca dureaza doar câteva secunde sa deschida rani profunde în inima celor pe care îi iubesc.....si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece; sa învete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa învete ca exista oameni care îi iubesc dar pur si simplu înca nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa învete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada în mod diferit; sa învete ca nu este suficient
sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei însisi.
- Multumesc pentru timpul acordat....am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind si a spus:
- Doar faptul ca sunt aici, întotdeauna.

miercuri, 9 mai 2007

AM INVATAT


Am invatat..


Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua.

Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca. Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul .. depinde de ceilalti.

Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie Altora s-ar putea sa nu le pese.
Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi.
Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata Ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute.
Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.

Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca Ci cu ceea ce poti tu sa faci
Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva
Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete

Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde s-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi
Am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti
Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie indiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubesc dar nu stiu s-o arate

Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat dar nu am dreptul sa fiu si rau.
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta. Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata.
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu, nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.

Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten oricum te va rani din cand in cand.
Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.
Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fi iertat de altii.
Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti.

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea. Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii.
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc.
Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.

Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore de catre oameni care nici nu te cunosc.

Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat, cand te striga un prieten, vei gasi puterea de a-l ajuta.
Am invatat ca scrisul ca si vorbitul poate linisti durerile sufletesti
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult iti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.

Am invatat sa iubesc, ca sa pot sa fiu iubit

Octavian Paler

OSHO - ZECE PORUNCI



Mi-ai intrebat de cele Zece Porunci ale mele. E o problema dificila, deoarece eu sunt inpotriva oricaror fel de porunci. Totusi doar pentru amuzament, am scris:

  1. Niciodata sa nu asculti ordinul altuia, daca el nu vine deasemenea si dinauntrul tau.
  2. Nu exista Dumnezeu altul decat viata insasi.
  3. Adevarul este in tine, nu il cauta in alta parte.
  4. Dragostea este rugaciune.
  5. A deveni ceva lipsit de insemnatate este usa spre adevar. Lipsa de insemnatate insasi este mijlocul, telul si realizarea.
  6. Viata este acum si aici.
  7. Traieste constient (treaz).
  8. Nu inota – pluteste.
  9. Mori in fiecare clipa asa incat sa fii altul nou in fiecare moment.
  10. Nu cauta. Ceea ce este, este. Opreste-te si priveste.

OSHO

marți, 8 mai 2007

FRICA


Frica


De ce va e frica? Ce este Frica?
Frica apare cand stii sau simti ca nu poti face ceva. Desi Frica este o emotie de suprafata, cauza aparitiei ei este intotdeauna in legatura cu doua motive. Un motiv este datorat experientelor avute anterior in incarnarile trecute si la care nu ati reactionat intr-o maniera pozitiva. Al doilea motiv este ca nu va simtiti capabili sa rezolvati situatia. Nu va simtiti suficient de bun sau de valoros.
Frica este Individualismul in toata gloria lui. Diavolul sau Satan al religiei crestine este unul din aspectele ei. Totusi ce este frica? Cind cineva priveste frica nu ca frica, ci ca pe o energie, se transforma intr-un lucru total diferit. Pentru a progresa spiritual, individul nu trebuie sa aiba frica. pentru ca frica creaza blocaje si conditionari negative in campul auric. Aceasta indeparteaza apoi orice energie pozitiva care vine spre tine. Tu poti spune Universului: „am nevoie de un anumit lucru”, dar daca ai frica de a obtine sau a pastra acel lucru, vei stopa fluxul energetic imediat. Atat de multi dintre voi aveti deasemeni frici subconstiente. Voi nici macar nu realizati ca le aveti.
Odata ce ai depasit frica ea inceteaza sa se mai manifeste. Dispare. Totusi, in perioada in care traiesti frica, devii rigid chiar si gandindu-te la ea. Aceasta rigiditate te va orbi, te va incarcera pentru todeauna, daca nu devii mai maleabil. Care este frica ta? De unde vine aceasta frica? Tu poti spune „ vine dintr-o experienta din aceasta viata”, si totusi in mod uzual vei descoperi, ca este in legatura si cu vietile tale trecute. Numai coborind in timp in acea perioada de viata si eliberandu-te de ea, tu vei fi eliberat de frica. Tu poti spune „ eu nu gandesc ca nu sunt suficient de bun/destul de capabil/suficient de puternic etc, sa fac asta”, si (totusi) cat timp faci aceasta declaratie niciodata nu vei fi.
Deseori am fost intrebat „ Maestre ce pot sa fac sa ma ajut spiritual?” si i-am raspuns acelei persoane, „ Analizeaza-ti fricile tale: ce sunt ele, unde sunt ele? Fa o lista cu ele. Una cite una- infrunta-le. Pe masura ce faci asta, vei deveni mai puternic. Astfel vei curata blocaje care erau deseori acolo de mai multe vieti.

Si apoi vei progresa spiritual.


Maitreya. http://www.maitreya-edu.org/


12 PRINCIPII DE VIATA BUDISTE


· Fiecare persoana ar trebui sa-si inteleaga propria minte si viata pe care o traieste. Sistemul numit budist exista tocmai pentru a te ajuta in acest sens. Incepe chiar acum si infrunta-ti viata asa cum se prezinta ea, invata sa-ti asumi responsabilitatea pentru propriile experiente.

· Totul se schimba. Tot ceea ce exista trece prin acelasi ciclu al existentei – nastere, batranete, boala si moarte. Doar viata este continua, cautandu-si tot timpul noi forme de manifestare. Viata este un proces sau curgere care nu a inceput niciodata si nu se va termina niciodata.

· Legea schimbarii se aplica deopotriva si la ceea ce oamenii numesc “suflet”. Nu exista ceva intr-o persoana care sa fie nemuritor, care sa nu se transforme.

· Toate universurile care exista sunt expresia vietii. Toate efectele au si cauze iar caracterul unei persoane este rezultatul actiunilor sale. Fiecare fiinta umana isi creaza situatii de viata, fie ca intelege acest lucru sau nu. Prin ganduri bune si actiuni corecte se poate purifica sinele interior. Intelegerea naturii interioare va duce in timp la eliberare. Fiintele omenesti care petrec multe vieti pe Pamant pot atinge in cele din urma iluminarea.

· Viata e singurul lucru care se schimba in mod constant. Viata isi schimba forma de nenumarate ori. Tocmai de aceea nu exista moarte desi toti cred ca murim. Din intelegere se naste compasiunea si un simt al identitatii cu alte forme de viata. Lege eterna este intelegerea si armonia.

· Grija partii trebuie sa fie grija intregului. Egoismul directionat gresit produce suferinta personala si a celorlalti. Poti invata din propria suferinta sa o micsorezi si sa-i elimini cauzele.

· Incearca in primul rand sa obtii o intelegere preliminara a buddhismului. Apoi poti dezvolta o intelegere mai profunda. Budismul este un mod de viata nu doar o teorie despre viata. Inceteaza sa mai faci rau, invata sa faci bine, purifica-ti inima.

· Un Buddha este o fiinta omeneasca. Scopul vietii este atingerea iluminarii. Aceasta stare de constiinta conduce la disparitia limitarilor. Toate fiintele omenesti si toate celelalte forme de viata contin iluminarea in stare latenta. Iluminarea este procesul transformarii in ceea ce suntem cu adevarat. “Priveste in interiorul tau - esti Buddha”.

· Intre starea de latenta si iluminarea propriu-zisa exista un proces de autodezvoltare. Singura credinta folosita in budism este increderea ca acolo unde a fost o calauza, merita sa mergi si tu.

· Budismul pune mare accent pe nevoia de meditatie si concentrare interioara, care conduce in timp la dezvoltarea facultatilor spirituale interioare. Perioadele de liniste pentru activitatile interioare sunt esentiale pentru o viata echilibrata. Un Buddha are mintea treaza in orice moment. Fereste-te sa te atasezi mental si emotional de tot ce e trecator.

· Fiecare persoana sufera consecintele propriilor actiuni si invata din ele. Ajuta-i pe altii sa faca acelasi lucru. Nici o rugaciune adresata lui Buddha sau oricarei alte zeitati nu va impiedica un efect sa-si urmeze cauza. Preotii budisti nu sunt intermediari intre realitate si individ. Toate celelalte religii si filozofii sunt acceptate fara discernamant pentru ca nimeni nu are dreptul sa se aseze in calea unei persoane care isi cauta Dumnezeul.

· Budismul este un sistem de gandire, o religie, o stiinta spirituala si un mod de viata care e rational si practic. Pentru mai bine de 2 000 de ani el a satisfacut nevoile a aproape o treime din populatia Globului. Nu are dogme, satisface simtul rational si pe cel al inimii, insista ca fiecare individ sa-si asume responsabilitatea, sustine toleranta pentru ceilalti si pentru punctele lor de vedere, imbratiseaza stiinta, psihologia, etica si arta si subliniaza faptul ca oamenii sunt creatorii vietii lor prezente si a destinului lor.

luni, 7 mai 2007

FRICA SI CONTROL


Frica si Control

Frica este una dintre cele mai cumplite si devastatoare emotii. Frica este in fapt o imagine mentala pe care ne-o formam despre un eveniment posibil a surveni in viitor, imagine formata, plecand de la ideea ca in momentul in care acel eveniment se va intampla, nu vom fi capabili sa ii facem fata. Frica nu este altceva decat convingerea noastra ca suntem lipsiti de raspunsuri eficace la o anumita problema, o anumita situatie cu care nu ne-am confruntat inca.

"Nici o pasiune nu fura mintii toate puterile asa de bine cum o face frica". Edmund Burke (1729 - 1797)

"Doar un las are curajul sa spuna ca nu a cunoscut niciodata frica". Ferdinand Foch (1851 - 1929)

Dar frica este si un sentiment natural si sanatos care ne obliga sa punem atentie in tot ceea ce facem si prin aceasta ne permite autoprotectia.
Frica poate avea mai multe valente. Poate determina evitarea unor situatii lezante sau chiar periculoase dar, in acelasi timp poate fi folosita de altii pentru a te controla.

Sa vedem cum poate apare posibilitatea de a controla pe cineva?

In creier exista o zona cu scop strict numai pentru supravietuire, numita si creierul "reptilian", care este partea initiala a creierului uman. Pe masura ce specia umana a evoluat, creierul nostru a crescut si i s-au mai adaugat si alte sectiuni, cum ar fi sistemul limbic responsabil cu emotiile si portiunea celebrala care este responsabila de gandirea constienta. Creierul reptilian si limbic este localizat la baza creierului, protejat de restul creierului. Aceasta zona va functiona inca, pentru a asigura supravietuirea fizica, chiar cand celelalte parti ale creierului sunt deteriorate.

Cand apare sentimentul dominant de frica, zona reptiliana si limbica intra in actiune iar restul creierului, partea responsabila de rational, de gandire si logica este automat deconectata. Ca urmare a acestui blocaj celebral, raman doar doua alternative, de a fugi sau de a lupta.
In aceasta stare nu mai ai capacitatea de a gasi o alta solutie, de a gandi o alternativa la situatia respectiva.
Aceasta e starea unde doresc sa te aduca si care convine cel mai mult, acelora care vor sa te conduca.
Practic cum procedeaza? Iti creaza initial un presupus dusman, care poate exista fizic sau nu. Ii transfera acestuia toate calitatile negative posibile, il demonizeaza pur si simplu. Iti induc teama fata de el, iti blocheaza gandirea logica, si atunci ramai o fiinta cu posibilitati limitate, strict emotionala care asteapta doar sa fie dirijata.

Un robotel bipolar, o fiinta cu doar doua butoane: de atac sau de fuga.

Devine foarte simplu dupa ce ti-a fost indusa starea de teama sa ti se dea si o asa zisa solutie de rezolvarea a crizei. Creierul fiind complet blocat de frica, te asigur ca vei executa ceea ce ti se cere in mod automat. Acum ei pot da orice comanda in functie de interesele lor. O sa ti sa spuna ca asa e patriotic, legal sau numai in folosul tau. Si tu vei fi chiar fericit, entuziast.

Cei care au venit cu idea de a utiliza frica in controlul maselor au fost geniali.
Apropo, poate ca stii, in toate armatele de pe glob, se cere sa executi ordinul fara comentarii si de preferinta fara sa gandesti.

Ce putem face? In primul si in primul rand, trebuie sa iesim din starea de frica, pentru a fi capabil sa gandesti, sa iei decizii rationale. Sa poti sa iti utilizezi si partea de creier ramasa nefunctionala. Sa fii liber, sa poti sa faci alegeri. Daca ai probleme in a iesii din aceasta stare de teama continua, iata cateva solutii:

1. Inchide televizorul si mai ales incerca sa evitati programele si canalele de stiri. Te-ai simtit vreodata minunat, sau macar bine dispus dupa ce ai urmarit stirle? Chiar majoritatea reclamelor comerciale sunt facute sa te faca sa te simtiti inconfortabil sau temator. Moto-ul jurnalistului de stiri de pe tot globul este: "O stire rea este o stire buna - de difuzat". Oare de ce?

2. Iesi in natura si incearca sa observi frumusetea si armonia care te inconjoara. Lasa trecutul si nu te mai ingrijora de viitor. Bucura-te de fiecare moment. Gaseste-ti o ocupatie pasionala, plina de satisfactie, care sa opreasca mintea sa devieze spre trecut sau viitor.

3. Ingrijeste-ti corpul fizic si bucura-te de el. Ofera-i miscare,aer curat, mancare sanatoasa, apa pura, odihna. In scurt timp, o sa ai un sentiment de energizare, de bine general.

4. Fii vesel, bucura-te de viata si evita prezenta persoanelor negativiste din jurul tau. Nu cred ca ai doresti sa devii din nou nervos sau sa fii influentat de teama lor. Evita muzica agresiva sau cea cu accente depresive.

Pe masura ce vei iesi din starea de teama, vei putea sa gandesti din nou rational si creativ.
Incearca sa creezi numai unitate in jurul tau in locul vechii polarizarii create de fica.

Toata lumea iti va multumi.

Nimic nou sub soare!

"Optimistul vede o oportunitate in fiecare pericol, pesimistul vede un pericol in fiecare oportunitate."

Winston Churchill



P.S. In final mi-as permite o simpla recomandare.

Priviti in liniste macar odata pe zi, de preferinta dimineata clipul video de pe acest blog "Legea Atractiei-Vizualizare 1". Este un dar facut tuturor de realizatorii filmului "The Secret"

Astept cu interes comentariile voastre, la efectele sesizate.

7 IDEI CE POT SCHIMBA VIATA



1. Constientizeaza si primeste energia care ne inconjoara, cea a Universului.
2. Simte dragostea tot timpul, chiar in timpul incercarilor.
3. Creaza oportunitatea de a primii, tot ceea ce doresti.
4. Deschide zagazurile pt. primirea adevaratei prosperitati.
5. Opreste lupta si obtine in final pacea mintii.
6. Inlatura dubiile, durerea si stresul care te blocheaza.
7. Si traieste viata cu hotarare, putere si pasiune.

sâmbătă, 5 mai 2007

10 REGULI PENTRU A TRAI EXPERIENTA UMANA


10 reguli pentru a trai experienta umana




Regula nr. 1 – Vei primi un corp
Chiar daca iti iubesti corpul sau nu, este al tau pentru toata viata, asa ca accepta-l. Ceea ce conteaza este inauntrul tau.

Regula nr. 2 – Vei primi lectii
Viata reprezinta o experienta continua de invatare, fiecare zi aducand oportunitati de a invata mai mult. Invatarea acestor lectii reprezinta cheia catre descoperirea si implinirea propriei tale vieti.

Regula nr. 3 – Nu exista greseli, exista doar lectii

Evolutia ta catre intelepciune este un proces de experimentare, incercare si greseala, asadar inevitabil lucrurile nu vor merge intotdeauna conform planului sau vor iesi exact asa cum vrei tu.

Compasiunea este remediul pentru judecata aspra – a noastra si a celorlalti. Iertarea nu este doar divina – ea reprezinta "comportamentul prin care se sterge un gol emotional". A te comporta etic, pastrandu-ti integritatea si cu umor – in special capacitatea de a rade de tine si de propriile tale greseli – confirma faptul ca "greselile" sunt doar lectii pe care trebuie sa le invatam.

Regula nr. 4 - Lectia se repeta pana cand este invatata

Lectiile se repeta pana cand sunt invatate. Ceea ce se manifesta ca probleme si provocari, neplaceri si frustrari sunt lectii – acestea se vor repeta pana cand le vei accepta si invata. Constientizarea si abilitatea ta de a face schimbari sunt elemente necesare pentru invatarea acestei reguli.

Fundamentala este de asemenea acceptarea faptului ca nu esti o victima a circumstantelor sau a sortii – "cauzele" trebuie recunoscute; altfel zis: totul se intampla raportat la modul tau de a fi si la comportamentul tau. A invinovati pe altcineva pentru propriile tale probleme este un mod de a scapa si de a nega; tu singur esti responsabil pentru tine si pentru ceea ce ti se intampla. Rabdarea este necesara – schimbarea nu vine peste noapte, asa ca acorda timp schimbarii.

Regula nr. 5 – Invatarea este un proces continuu

Cat traim invatam. Intra in "ritmul vietii", nu i te impotrivi. Asuma-ti angajamentul de a invata si de a schimba – fii suficient de umil pentru a-ti recunoaste propriile slabiciuni, si indeajuns de flexibil pentru a te adapta, pentru ca rigiditatea va nega libertatea noilor posibilitati.


Regula nr. 6 – "Acolo" nu inseamna mai bine decat "aici"

Celalta parte a dealului s-ar putea sa fie mai verde decat a ta, dar existenta ta acolo nu garanteaza fericirea eterna. Fii recunoscator si bucura-te de ceea ce ai si de calatoria ta. Apreciaza mai bine ceea ce este bun in viata ta, decat sa acumulezi lucruri care nu te vor conduce catre fericire. Trairea in prezent te ajuta sa obtii pacea.

Regula nr. 7 – Ceilalti sunt oglinzi ce te reflecta pe tine

Iubesti sau urasti ceva la o persoana raportat la ceea ce iubesti sau urasti la tine. Fii tolerant; accepta-i pe ceilalti asa cum sunt si straduieste-te sa constientizezi; straduieste-te sa te intelegi si sa percepi obiectiv propria ta persoana, gandurile si sentimentele tale. Experientele negative sunt oportunitati de a vindeca ranile pe care le ai. Ajuta-i pe ceilalti, si astfel te vei ajuta pe tine. Unde ai fost incapabil sa-i ajuti pe ceilalti este un semn ca nu raspunzi corespunzator propriilor tale nevoi.

Regula nr. 8 – Ce se intampla cu viata ta este alegerea ta

Detii toate uneltele si resursele de care ai nevoie. Ceea ce faci cu ele depinde de tine. Asuma-ti responsabilitatea asupra ta. Invata sa renunti atunci cand nu poti schimba lucrurile. Nu te enerva – gandurile amare iti intuneca mintea. Curajul este in fiecare dintre noi – foloseste-l atunci cand trebuie sa faci ceva bun pentru tine. Cu totii avem o putere innascuta si un spirit aventuros, pe care ar trebui sa le folosim pentru a imbratisa ceea ce urmeaza.

Regula nr. 9 – Raspunsurile sunt la tine

Ai incredere in instinctele tale si in sentimentele tale, chiar daca le auzi ca o voce slaba sau daca apar ca o sclipire de moment. Asculta-ti sentimentele ca si cum ar fi sunete. Vezi, auzi si ai incredere. Foloseste inspiratia innascuta.

Regula nr. 10 – Vei uita toate acestea la nastere

Toti ne nastem cu aceste capacitati – primele noastre experiente ne conduc intr-o lume fizica, departe de sentimentele noastre, acestea devenind nehotarate, cinice si lipsite de credinta si incredere. Cele 10 reguli nu sunt porunci, ele sunt adevaruri universale care se aplica tuturor. Cand te ratacesti, apeleaza la ele. Ai incredere in puterea spiritului. Aspira catre intelepciune – aceasta este ultima incercare a vietii si nu cunoaste limite inafara acelora impuse de tine.

de Cherie Carter-Scott
CultivateGreatness.com
Traducerea: Raluca Dascalu

VIDEO WORKSHOP CHISINAU - NEALE DONALD WALSH



Workshop cu Neale
Chisinau, 7 aprilie 2007

Am plecat la Chisinau fara asteptari prea mari. Doream sa il cunoastem pe Neale Donald Walsch, autor seriei de carti " Conversations with God " dar in acelasi timp ne doream putin timp pentru vizitarea orasului. Conferinta a inceput la 9.30, sambata dimineata. Am intalnit un om surprinzator, care prin cuvinte si atitudine ne-a captat atentia pana la ora 22.00 seara, renuntand fara prea mari regrete la ceea ce ne propusesem initial.
Workshop-ul a fost presarat cu glume spumoase, ce au starnit rasul si au detensionat in mod constant pe cei prezenti. Au fost atat romani, cat si vorbitori de limba rusa. Pentru fiecare s-a asigurat traducere.
A inceput cu o scurta prezentare a vietii lui. La 50 ani a suferit un accident grav, a avut nevoie de 2 ani pentru recuperare, ramanand fara servici. A fost perioada in care a experimentat umilinta extrema, fiind nevoit sa cerseasca, sa manance din gunoaie, sa doarma in parcuri. A folosit exemplul personal pentru a da mai multa credibilitate prezentarii ulterioare.
Creatia se manifesta la 3 niveluri. Primul este gandul.Este cea mai mica creatie. Apoi urmeaza cuvantul, care este creator si emite energie creatoare. Urmeaza al treilea nivel- actiunea. Actiunile sunt cuvinte in miscare. Cu cat se vorbeste mai mult despre un lucru, acesta se materializeaza mai rapid.
Noi toti suntem Una. Acesta este logo-ul sub care se desfasoara turul mondial al lui Walsch. Si a fost o idee mentionata des, ori de cate ori s-a ivit ocazia!
Noi suntem ca niste magneti si atragem de multe ori fara sa vrem in viata noastra lucrurile si evenimentele la care ne gandim foarte des. Din aceasta cauza frica este de cele mai multe ori generatoarea intamplarilor din viata noastra.
A accentuat necesitatea ca schimbarea sa se produca nu prin gesturi exterioare si ritualuri, ci prin transformarea interioara a fiecarui individ. Noi in mod gresit vrem ca toti ceilalti sa se schimbe. Vrem ca lumea sa se schimbe, dar nu vrem ca lumea noastra sa se schimbe. O recomandare pentru a incepe aceasta schimbare individuala a fost aceea ca zilnic, de cel putin 3 ori, timp de 10 secunde sa se opreasca fiecare din ceea ce face, sa-si opreasca gandurile, si sa-si permita sa fie prezent total in clipa traita. Neale practica acest mic exercitiu cu "mare disciplina" zilnic, uneori chiar in fiecare ora. Acest lucru de altfel, l-am observat si noi, in timpul workshop-ului.

Am postat inregistrarile video ale evenimentului, divizat in 4 parti:

http://video.google.com/videoplay?docid=-1220409618335788965

http://video.google.com/videoplay?docid=1869396965993971040

http://video.google.com/videoplay?docid=4171054490725370539

http://video.google.com/videoplay?docid=1374710146458853939













THE SPIRITUAL CINEMA

joi, 3 mai 2007

SPUNE UN LUCRU BUN si ZAMBESTE




Incearca daca poti sa spui in fiecare zi un lucru bun altei persoane si zambeste.

Probabil puteti comenta cat de bine arata imbracamintea lor, sau cat de bine arata ei in acea zi. Observati fetele acestor persoane pe care le complimentati cum se lumineaza si stralucesc. Veti observa deasemenea ca, pe masura ce spuneti cuvintele, in voi insiva apare o stare de bine interior. Doar spunand acele cateva cuvinte, puteti ridica nivelul de vibratie a energiei imprejurul vostru.

Si voi veti simti acest fapt. Nu uitati sa zambiti!

Doar imaginati-va daca spuneti ceva dragut oricui dintr-o camera, cat de benefic ar fi pentru energie. Desigur, ar putea fi privita aceasta actiune ca ceva dictat de un interes, dar nu e nimic rau in a face comentarii pozitive despre cineva sau ceva.

Deseori persoana poate face remarci negative la comentariul dumneavoastra. De exemplu puteti spune: “ Aratati foarte bine astazi, imbracamintea dumneavoastra arata minunat” si persoana respectiva va va raspunde cu ,“ Ma simt groaznic, si hainele astea nu sunt noi ” dar puteti declara din nou, “ Bine, dar aratati foarte bine si imbracamintea vi se potriveste”. Cu cat spuneti mai mult aceasta, cu atat mai mult se schimba energia persoanei respective. De obicei, dupa ce spuneti de doua ori, energia incepe sa se schimbe.

Incercati si veti vedea.

Si nu uitati, de cate ori faceti un compliment - zambiti

Cineva din preajma dumneavoastra este intodeauna negativ? Incercati sa-i spuneti ceva pozitiv . Reactia acelei persoane va fi aceea de a fi din nou negativa, dar reafirmand declaratia dumneavoastra, o veti face sa gandeasca si chiar unii sa va multumeasca.

Cateva cuvinte spuse zilnic nu inseamna mare lucru pentru dumneavaoastra, dar cand spui aceste cuvinte, te fac si pe tine sa te simti bine.

Si cu cit o faci mai des, cit mai multor persoane, cu atat mai mult poti schimba lumea.

De cate ori faceti un compliment - zambiti - si astfel complimentul va fi insutit.

Maitreya. www.maitreya-edu.org


Si nu uitata niciodata:

"Nu poti sa inveti ceva pe cineva; poti doar sa il ajuti sa gaseasca raspunsul in el insusi."

Galileo Galilei


miercuri, 2 mai 2007

LEGILE UNIVERSALE ALE SUCCESULUI



1. Legea dragostei - Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este cea mai importanta dintre toate. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, organizatii, tari - are o valoare universala.

2. Legea cauza-efect - Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea materializarii - Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea viziunii - Pentru a avea succes in orice domeniu, trebuie sa avem o imagine cat mai clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondentei - Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

6. Legea credintei - Orice lucru in care credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).

7. Legea valorii - Credintele si valorile noastre, ceea ce este cu adevart important pentru fiecare dintre noi se reflecta in tot ceea ce facem.

8. Legea motivatiei - Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.

9. Legea activitatii subconstiente - Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur. Atentie: face acest lucru in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.

10. Legea asteptarii - Ceea ce ne asteptam cu incredere sa se intample, chiar se va intampla. Asadar, atentie la felul in care ne construim asteptarile (pozitiv sau negativ).

11. Legea concentrarii - Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

12. Legea obisnuintei - Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atractiei - Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.

14. Legea alegerii - Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.

15. Legea optimismului - O atitudine mentala pozitiva merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si plini de energie, ne ofera mai multe sanse de a reusi.

16. Legea schimbarii - Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.

17. Legea controlului - Avem o parere cu atat mai buna despre noi insine cu cat simtim ca ne controlam propria viata.

18. Legea responsabilitatii - Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.

19. Legea compensatiei - Cat dam, atata primim. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.

20. Legea serviciilor - Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti.

21. Legea efortului aplicat - Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai “norocosi”.

22. Legea supra-compensatiei - Trebuie ca mai intai sa oferim pentru a primi, si in cantitate mai mare decat ne asteptam sa primim.

23. Legea pregatirii - Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.

24. Legea eficientei fortate - Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar trebuie sa ne facem suficient timp pentru lucrurile cu adevarat importante.

25. Legea deciziei - Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit, neasteptat.

26. Legea creativitatii - Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.

27. Legea flexibilitatii - Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona (este total gresita credinta ca un om inflexibil este un om puternic). Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.

28. Legea perseverentei - Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine si va fi intotdeauna rasplatita.
(Peter Arnold)

ALEGERI CARE NE INFLUENTEAZA VIATA


Alegeri care ne influenteaza negativ.

Toate actiunile pe care le facem pt ca "ar trebui sa"…..
Toate actiunile pe care le faceti pt ca "trebuie sa" …..
Tot ceea ce facem pt. ca percepem o obligatie.
Incercarea de a fi "draguti" cu ceilalti.
Incercarea de a obtine aprobarea celorlalti.
Sa te minti pe tine insuti.
Birfa rautacioasa.
Nepasarea fata de sentimentele celorlalti.
Sa stati in preajma unor persoane care permanent va critica si nu va apreciaza.
Compararea cu ceilalti.
Judecarea si criticarea propriei persoane.
Judecarea si criticarea celorlalti.
Sa nu va bucurati de ceea ce aveti.
Sa asteptati ca ceilalti sa va faca fericiti.
Sa traiti cu teama.
Sa nu aspirati catre succes.
Sa va ginditi ca altii sint mai buni ca voi.
Sa renuntati mereu la voi pt. altii.
Sa va ignorati dorintele cele mai profunde.
Sa cheltuiti peste posibilitati.
Sa mincati mult.
Sa nu acceptati complimentele care vi se fac.
Sa incercati sa pareti ceea ce nu sinteti.
Sa nu va impuneti prin stabilirea de limite clare.
Sa nu aveti suficient timp pe care sa-l petreceti singur/a cu voi insiva.
Sa nu manifestati iubirea fata de familia voastra.
Sa nu va recunoasteti meritele.
Sa va obositi pina la epuizare.
Sa nu va ascultati vocea interioara.



Alegeri benefice

Sa manifestati empatie (capacitatea de a te pune in pielea altuia, fara insa a simpatiza cu el) fata de ceilalti.
Sa va rezervati timp pt propria persoana / pt. nevoi proprii.
Sa petreceti timp cu cei pe care-i iubiti.
Sa va observati reusitele.
Sa va odihniti destul.
Sa va distrati.
Sa va jucati.
Sa faceti exercitii fizice.
Sa mincati bine.
Sa va cheltuiti banii in mod intelept.
Sa faceti planuri de viitor.
Sa stati in preajma oamenilor care va ofera inspiratie.
Sa va rezervati timp pt. spiritul vostru (sa va ascultati vocea interioara).
Sa actionati in interesul vostru si al comunitatii.
Sa va apreciati ca persoana, sa va iubiti si sa va acceptati cu tot ce aveti.
Sa fiti cinstit cu voi insiva si cu ceilalti.
Sa dati dovada de compasiune.
Sa fiti apropiat cu cei pe care-i iubiti.
Sa faceti dragoste.
Sa faceti opere de caritate.
Sa faceti ce va place.
Sa perseverati in a va indeplini visele (realiste).
Sa faceti alegeri care sa corespunda telurilor voastre.
Sa dansati.
Sa iertati din inima.
Sa va asumati responsabilitatea.
Sa cautati ce e bun in voi.
Sa fiti aproape de copiii vostri.
Sa-i ascultati pe ceilalti din suflet.
Sa primiti dragostea ce vi se ofera si sa si daruiti.
Sa oferiti putere celor din jur.
Sa invatati sa spuneti "nu" atunci cind e cazul.


(Anonim)

marți, 1 mai 2007

EXPERIENTA VIETII


Traind - Experimentam

Traind, fiecare isi creeaza propria experienta. Uneori fara sa-si dea seama, atinge pe cei din jur si le schimba universul. Fiecare dintre noi este un creator, desi constientizarea acestui fapt este dificila. Ce s-ar fi intamplat daca, la un moment dat, profesia aleasa ar fi fost alta, daca am fi urmat sfatul parintilor, sau al prietenilor, sau propriul imbold? Daca, daca, daca....... E greu de spus. Nu ne punem astfel de intrebari pentru ca raspunsul pe care ni l-am da noua insine ar fi inexact, pentru ca vrem sa facem fata realitatii iminente. Ar fi fost o alta viata… am fi trait alte experiente, am fi fost acelasi angrenaj in roata vietii noastre.

Asa ca, in loc sa ne punem intrebari, in loc sa cautam raspunsuri si sa gasim solutii pentru problemele noastre, mergem, impinsi de “valul vietii” mai departe, pentru ca si ceilalti fac la fel. Si ceilalti au un serviciu, si ceilalti se lupta pentru supravietuire, si ceilalti au probleme, de ce n-am face la fel? Intrebarile, credem noi, nu-si au rostul in viata tumultuoasa bazata pe material. Totul e o goana dupa pozitie, functie, putere, statut social, casa, masina etc… Si atunci, de ce sa se piarda timpul cu probleme existentiale. Cel mai comod mod de a trai viata este cel de a urma exemplul celorlalti. E deja o cultura, un fel universal de a fi.

Tiparele prin care altii s-au realizat au devenit best seller-uri si sunt apoi copiate si transpuse in viata fiecaruia dintre noi. Cu totii ne dorim sa traim fara grija, sa fim asemeni personajului pe care il admiram, uitand ca, pana si acesta a avut propria experienta pentru a ajunge aici. O experienta proprie de viata, care i-a marcat destinul si astfel, chiar daca nu a constientizat, alegerea pe care a facut-o la un moment dat a fost cea care a determinat succesul ulterior.

Alegerile nu fac parte din cotidian, aceasta e idea ce-i calauzeste pe cei mai multi. De ce? Frica de schimbare, de un alt mediu, de un nou job, un nou oras sau o alta tara in care sa se poata afirma fiecare pe sine este paralizanta. Si atunci, calea cea mai usoara este aceea de a merge mai departe, de a persista in drumul trasat de altii, pe calea batatorita. Orice deviere este sanctionata si nu e privita de societate decat ca o anomalie.

Problema insa e , ca alegerea altora, exemplul altora e individual, nu se potriveste oricui. Nu toata lumea poarta aceasi marime la pantofi.

Iesirea din tipare nu este usoara. Si nu poate fi facuta oricum. Important este ca fiecare sa constientizeze la un moment dat, ca solutia problemelor poate fi o schimbare a atitudinii si mentalitatii.

Trebuie sa-ti traiesti viata, viata ta, cu greselile si succesele tale!

Si mai ales sa inveti macar din propriile tale greseli, sa nu le repeti la nesfarsit.

Traieste in prezent!



Nimic nou sub soare.



AUTO-REPROGRAMARE GENETICA


Noroc, Sanatate Si Viata Lunga prin Auto-Reprogramare Genetica

Multi dintre dumneavoastra va confruntati cu probleme de sanatate, sau probleme de varsta, si cautati solutia rezolvarii acestora in exteriorul fiintei dumneavoastra, cand in interior exista toate resursele, in fapt resurse nelimitate pentru a rezolva toate aceste probleme si multe altele.

Procesul de imbatranire si de imbolnavire al corpului uman este oarecum similar cu cel al functionarii unui calculator. Indraznesc de accea, pentru a fi mai bine inteles, sa fac aceasta palalela, putin fortata intre corpul uman si un computer – computerul dumneavoastra personal.

Nici un computer, oricat ar fi el de performant, nu functioneaza fara un sistem de operare, oricum s-ar chema el, Windows, Linux sau aiurea.

Cei care folosesc in mod extensiv calculatorul, au observat ca dupa o anumita perioada de utilizare, calculatorul functioneaza din ce in ce mai greu, apar erori, se blocheaza datorita liniilor de program care se corup, si in final singura optiune ramasa este reinstalarea sistemului de operare.

De ce nu am face acelasi lucru cu corpul nostru?

Identic, si corpul uman are un sistem de operare, pe care noi il numim generic, ADN. In spiralele ADN gasim sirurile proteice de gene, asemanatoare cu liniile de program ale unui sistem de operare dintr-un P.C.

Tot la fel, si la fiinta umana, apar in timp disfunctionalitati, datorita coruperii sirurilor enzimatice genetice din lantul ADN. In cazul uman, aceste disfunctionaliti le cunoastem ca imbolnaviri sau imbatrinire.

Procesul, in cazul corpului nostru fizic, este similar cu cel explicat mai devreme.

Celulele corpului uman se reinoiesc periodic, dar tiparul dupa care se face aceasta reinnoire este chiar programul genetic numit ADN. In timp, structura ADN se modifica datorita factorilor externi sau interni. Din cauza modificarii tiparului folosit, este normal ca si piesele rezultate vor avea defecte functionale sau de structura.

Solutia, ca si in cazul computerului, este reprogramarea, dar care nu mai pare atat de facila ca si in cazul banalului computer, operatie care nu e nici imposibila. Mintea umana este cheia repararii - reprogramarii, si in cazul PC-ului si al ADN-ului dumneavoastra. Procedeul nu este atat de diicil cum ar parea la prima vedere, dar necesita multa perseverenta, si constanta.

Vizualizand din ce in ce mai clar si mai precis rezultatul dorit, in cazul nostru, insanatosirea, o stare fizica mai buna si, de ce nu, (indrazniti) intinerirea, mintea va rescrie codul nostru genetic care va pune in practica dorintele si aspiratiile noastre. Atragem in subconstient si implicit in universul nostru norocul si tot ceea ce implica el - sanatate, bucurie, abundenta etc.

Dar pentru a avea succes, nu uitati! Incetati definitiv cu vaicareala sau cu discutiile despre suferintele dumneavoastra. Incetati sa mai ganditi negativ.

Nu trebuie sa asteptati efectele in cateva secunde, in cele mai multe cazuri e nevoie de ceva timp pentru ca rezultatele sa devina palpabile, dar vor deveni, fiti sigur de aceasta.

Ceea ce este surprinzator la acest procedeu, este ca ajutandu-va pe dumneavoastra, ii veti putea ajuta si pe cei din jur. Veti fi ca un exemplu pentru ceilalti, veti vorbi fara sa vreti despre succesele dumneavoastra, veti raspandi numai optimism in jur si ii veti incuraja si pe altii sa procedeze la fel.

Si in final, de retinut, cheia succesului in orice domeniu, inclusiv al tineretii si al sanatatii a fost enuntata de un proverb chinezesc cu mii de ani in urma care spune:

„Nu valul marii gaureste piatra, ci picatura de apa care o loveste putin cate putin, dar cu consecventa.”

Nimic nou sub soare.

FRICA BLOCHEAZA SUCCESUL

Frica


Oamenii destepti sunt liberi, si nu sunt utili nici unei organizatii. Nu conteaza atat de mult daca esti barbat sau femeie. Nimeni nu are putere asupra ta daca tu insuti nu consimti asta. In general oamenii se lasa dominati sau manipulati de frica. De frica sunt in stare sa isi cedeze libertatea de a actiona si de a gandi. Pentru multi este mai comod sa gandeasca altul pentru tine. Faci intr-adevar economie de energie, dar in schimb platesti prin supunere. Devii sclav. Nimic pe lumea asta nu e gratis, exceptand aerul pe care il respiram. Nimeni nu face daruri fara sa ceara ceva direct sau indirect in schimb. Chiar si parintii fac acelasi lucru cu copiii lor. Totdeauna cand accepti sa gandeasca cineva in locul tau, in fapt te supui lui. Marea majoritate a oamenilor de pe planeta asta, sunt docili din comoditate, si sunt foarte usor de manipulat, chiar fara sa fie obligati de cineva sa faca asta. O fac din traditie, e o cultura de milenii. Frica declanseaza violente si frica genereaza contramasuri violente. Frica creeaza negativitate, creeaza mizerie umana.
Institutiile, de orice natura ar fi ele sau persoanele din jurul nostru nu fac decat sa cultive, cultura fricii. Sunt institutii care nu ar exista daca nu am avea aceasta frica, nu ar mai fi armate sau politie daca nu ne-ar fi frica de ceilalti, nu am mai avea razboaie. Nu am avea institutii religioase daca nu am avea frica de Dumnezeu, etc.
Chiar parintii nostrii cand eram mici au inceput acest dresaj. Ne-au invatat frica de apa, de caine, de pisica, de Bau-Bau, de alti oameni etc. Frica dureaza mai mult decat iubirea.
Nu mai traim de frica. Ne e frica sa recunoastem ca ne e frica. Frica ne terorizeaza, ca sa o ascundem am rebotezat-o, i-am zis „Stress”, e mai modern, mai sic si nici numai are conotatii peiorative. Acum chiar ne putem lauda cu ea.
Nimeni nu te poate obliga sa crezi si sa gandesti asa cum vrea el, daca tu insuti nu consimti lucrul asta. Nimeni nu poate intra in capul tau. Numai tu ai acces la creierul tau, la mintea ta. E o chestiune de liber arbitru.
Pe frica se bazeaza si cei care ne conduc sau care profita de noi. Asta e de fapt tot secretul. Sa te temi, sa iti fie frica, sa iti atrofiezi ratiunea, logica. In clipa in care iti este frica nu mai gandesti rational, ai tendinta, ori de a fugi, ori de a te supune neconditionat. Il lasi pe altul sa gandeasca pentru tine, il lasi pe altul sa faca alegerile in viata pentru tine, devii robul lui si chiar crezi ca asa e normal, pentru ca asa fac toti cei din jurul tau.
Daca oamenii nu ar fi atat de creduli, daca ar folosi creierul ca sa gandeasca si nu ca sa isi amplifice spaimele, lumea s-ar schimba radical. Toti oamenii ar fi liberi, si nu ar mai incerca sa se minta unii pe altii. O fac inca pentru ca le e frica de celalat, de ziua de maine, de multe de foarte multe lucruri.
Acum traversam o perioada turbulenta, dar foarte interesanta. Oamenii manipulati, infricosati, isterizati se impart in tabere, devin partizani ai unei tabere sau alta, asculta minciunile liderilor de moment, raspandesc pe cheltuiala lor manifeste prin SMS sau E-Mail, si chiar sunt gata sa treaca la lucruri mai grave. Devin soldati ai altora pe gratis. Soldati, victime care, dupa ce se va incheia batalia, vor fi uitati repede. Vor fi niste numere, niste procente. Generalii invingatori vor ciocni o cupa de sampanie si vor rade de naivitatea lor.
In schimb cei implicati cu adevarat pe o cale spirituala, folosesc acest moment pentru a-si constientiza frica care le-a condus pana acum viata, pentru a deveni liberi. E unul din momentele in care reusim sa o identificam in sufletul nostru, pentru a nu-i mai da putere.
Urmariti-i pe cei din jur, si dupa aceia urmariti-va si pe voi, nu ii judecati pe ceilalti. Lasati-i pe ceilalti sa se lupte, sa fie dominati de ura, de frica, e alegerea lor, e viata lor! Voi fiti doar observatori, ai lor si totodata in principal, ai vostri.
Oamenii inteligenti isi croiesc singuri viata, ceilalti se plang, se lamenteaza tot timpul, nu mai au timp sa mai traiasca, si nu mai observa ca devin sclavi. Nici nu mai au cum. Mintea, la fel ca si muschii se atrofiaza, daca nu e folosita.
Daca reusesti sa te pastrezi lucid, macar un moment, toate problemele gasesc o rezolvare. Recunosc nu e chiar usor, sa te trezesti, dupa o viata traita in teama.

Tu esti cel care trebuie sa faca alegerea, nimeni altul. Viata poate fi frumoasa, nu iti bate joc de ea!

Spiritual, apropo nu inseamna sa fii intunecat si ritual, inseamna in primul rand sa fii vesel.

Nimic nou sub soare.