sâmbătă, 25 august 2007

Frica vs. sanatatea fizica si mentala

Un factor cheie il reprezinta modul cum tratam teama si stresul. Cateodata constientizam frica, insa de cele mai multe ori ea se afla reprimata in interiorul nostru. O atitudine „viteaza” este aceea prin care problemele sunt negate, date la o parte, sub pretextul ca avem de indeplinit niste planuri marete. Daca v-om adopta aceasta pozitie atunci frica va continua sa ne macine, fara ca noi sa ne dam seama. Adoptarea unui punct de vedere pozitiv este foarte importanta in mentinerea sanatatii, insa pentru ca aceasta atitudine sa fie eficienta, trebuie sa fim deplin constienti, sa actionam cu iubire, fara teribilizme.
Parerea mea este ca frica nemarturisita da nastere unor blocaje in fluxul nostru energetic, blocaje care in cele din urma cauzeaza probleme. Frica se va manifesta din ce in ce mai puternic, daca nu ne hotaram sa o infruntam. Problemele de ordin fizic reprezinta de fapt niste consecinte.
.....................................................................................................
In esenta tamaduirea inseamna indepartarea fricii din viata noastra – frica pe care de cele mai multe ori nu vrem sa o privim in fata si gasirea unui drum propriu, a unei viziuni legate de viitor, adica sa devenim constienti ca ne aflam aici pentru a ajuta creatia. ................
In adancul fiintei noastra stiim cu toti cum sa participam la tamaduirea noastra fizica si sufleteasca, cum ne putem modela un viitor desavarsit, si cum vom reusi sa facem acest lucru, atunci cand miracolele se vor petrece.
........................................................................................................
Putem analiza cand ne-am abatut de la drumul nostru sau cand nu am profitat de ocaziile ivite si in acest fel vom putea gasi imediat un drum mult mai apropiat de cel care ne-a fost menit.
.........................................................................................................
Cand ajungem in planul fizic, uitam ce am vrut sa facem, fiind nevoiti sa ne adaptam la realitatile culturale ale zilei. Cu toate acestea, suntem inzestrati cu indrazneala, cu anumite virtuti si avem toti intuitii care ne indruma sa actionam intr-un anume fel. De fiecare data insa trebuie sa ne luptam cu Frica. Uneori ea este atat de mare, incat nu reusim sa facem ceea ce intentionasem, sau ne poate abate din drum. Insa cu toti repet, cu toti venim aici cu intentii bune.

Fragmente selectate din cartea „A zecea viziune” de James Redfiel. Ed. Mix

Niciun comentariu: