marți, 8 iulie 2008

Mintea genereaza frica - Osho


Mintea nu poate sta linistita. Are nevoie continua de a gândi, de a se îngrijora.

Mintea functioneaza ca o bicicleta; daca continui sa pedalezi, continua sa mearga. Din momentul în care te-ai oprit din pedalat, vei cadea. Mintea este un vehicul cu doua roti ca o bicicleta, si gândirea ta este un pedalat constant.

Chiar daca uneori esti un pic tacut, imediat începi sa te îngrijorezi "de ce sunt tacut?" Orice ai face va crea îngrijorare, gândire, pentru ca mintea poate exista într-un singur mod - în alergare. Alergând dupa ceva, sau fugind de ceva, dar întotdeauna alergând. în alergare este mintea.

Din momentul în care te opresti, mintea dispare.

Acum chiar, te identifici cu mintea. Gândesti ca tu esti ea. De aici vine frica.

Daca te identifici cu mintea, natural ca, daca mintea se opreste, esti terminat, nu mai existi. si nu cunosti nimic dincolo de minte.

Realitatea este ca tu nu esti mintea.

Tu esti dincolo de minte. Deci este absolut necesar ca mintea sa se opreasca, pentru ca pentru prima oara tu sa poti sti ca tu nu esti mintea... fiindca tu esti înca acolo. Mintea s-a dus, tu esti înca acolo - si cu o mult mai mare bucurie, mai mare glorie, mai mare lumina, mai mare constientizare si mai mare fiinta. Mintea se prefacea... si tu ai cazut în capcana.

Ceea ce trebuie sa întelegi este procesul identificarii - cum poate cineva ajunge sa se identifice cu ceva care nu este el.


..........................................................................................................................................................


Adevăratul curaj constă în a avea tăria de a rămâne in solitudine şi aceasta înseamnă că înţelegeţi într-un mod perfect conştient faptul că sunteţi singur şi că nu poate fi altfel.
Ori vă amăgiţi, ori trăiţi acest fapt.
Daca puteti sa ramaneti singuri , absolut singuri , fie doar si o singura clipa , ego-ul va muri , eul va muri .
Ego-ul nu exista in sine ; el este intotdeauna in relatie cu cineva .


.......................................................................................................................................................

Sa nu depinzi de alţii !
Fii independent în fiinţa ta. Ascultă-ţi vocea interioară.

O vei putea auzi în momentul în care îţi linişteşti mintea - şi nu e greu. Şi când spun că nu e greu, e un fapt absolut sigur: nu e greu.

Dacă am putut eu, poţi si tu! Între noi nu e diferenţă. Toate fiinţele umane au potenţialul de a se cunoaşte pe sine însele.
În momentul când te cunoşti pe tine însuţi, nimeni nu-ţi va mai lua individualitatea.


Osho,Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna.Blogul tau este f interesant.Ma bucur sa vad ca mai exista si bloguri interesante, nu doar idiotenii.Astept sa mai citesc articole mai noi pe blog.
Mult succes in continuare!

Indra