vineri, 8 februarie 2008

Ce atragem in viata noastra?


Abundenta „abunda” in viata noastra sub diferite forme.

Cultura societatii in care traim, ne-a indus ideea (si noi am acceptat-o, a devenit un crez) ca abundenta este echivalentul strict al notiunii de bogatie si succes. Implicit acesta conceptie ne determina logic sa consideram ca nu avem abundenta in cazul in care unele sau aceste elemente sunt prezente mai firav.

ABUNDÉNŢĂ s.f. Cantitate mare, belşug, bogăţie, prisos. ♢ Loc. adv. Din abundenţă = mult, în cantitate mare. – Din fr. abondance, lat. abundantia. Sursa: DEX '98

Deci, abundenta insa inseamna a avea din plin orice: succes, avere, saracie, bucurie, tristete, dragoste, discordie.... etc.

In fiecare clipa prin tot ceea ce gandim, spunem si facem, atragem inconstient abundenta.

Da, dar, nu neaparat abundenta pe care ne-o imaginam noi.

Vom incepe sa atragem tipul de abundenta pe care il dorim imediat ce intelegem ca avem abundenta in orice moment.


Orice gandim, spunem sau facem, atrage abundenta!

Primul pas catre atragerea genului de abundenta pe care ni-l dorim este asumarea responsabilitatii pentru ceea ce avem din abundenta acum.

Orice ar insemna asta, noi am creat-o!

Vom putea sa producem schimbari majore in viata noastra numai dupa ce ne asumam raspunderea propriilor creatii. Sa fim convinsi ca noi si numai noi am creat situatia prezenta.

Implicit vom realiza si faptul ca noi suntem singurii care o putem schimba. Noi si nimeni alcineva.

De abia apoi putem lucra la monitorizarea gandurilor, cuvintelor si actiunilor noastre, la gestionarea abundentei pe care o atragem.

Nu exista ganduri sau cuvinte lipsite de importanta.

Fiecare dintre ele poarta aceeasi putere si intensitate. Astfel, gandul ”nu am niciodata destui bani” este la fel de puternic ca si “am stabilitatea financiara”.
Tot ceea ce intreprindem arata Universului nivelul vointei noastre de a participa la crearea lucrurilor pe care le dorim in viata noastra.

Tot ceea ce s-a creat in Univers a fost mai intai o idee, apoi un gand, apoi un cuvant, si in final s-a materializat

Atunci cand verbalizam gandurile, acestea sporesc in intensitate.
Este o putere fantastica, pe care Universul o ia foarte in serios. Universul crede ca dorim ceea ce afirmam si cerem, asa ca ne raspunde fara a ne pune la indoiala intentiile. Fiecare gand, fiecare cuvant sunt tratate in mod egal.

Universul a carui parte integranta suntem nu face judecati de valoare de genul bine sau rau.

El doar priorizeaza dorintele noastra in functie de timpul pe care il acordam noi fiecareia in parte si de conjunctura astrala (favorabila sau nu in acel moment)


Cand vrem sa ne gestionam gandurile si cuvintele si sa actionam, suntem dirijati intr-un anumit fel, sub forma oportunitatilor care ne apar si astfel putem incepe sa atragem genul de abundenta care ne sporeste increderea, puterea si ne aduce mai aproape de realitatea visurilor noastre. Fiecare oportunitate poate conduce la alta.

Aceste vise pot deveni realitate, atunci cand ne concentram pe atragerea abundentei care ne aduce bucurie.

Incercati sa acordati atentie gandurilor si cuvintelor, amintindu-va ca fiecare dintre ele atrage abundenta.

Nu uitati niciodata ca Universul raspunde fiecarei cereri!

Ce ati cerut pentru a atrage abundenta de care sunteti inconjurati acum?

Este aceasta abundenta pe care vi-o doriti?

Daca nu, schimbati-va gandurile si cuvintele, purtati-va astfel incat sa reflectati abundenta pe care chiar o doriti si priviti-o cum se apropie!

Acum mai bine de un an conversam cu cineva pe o tema absolut similara, a bucuriei in viata. Persoana respectiv mi-a zis la un moment dat:

- Da stiu, am auzit si eu ca pentru a fi fericit in viata ar trebui mai inainte sa fii vesel, sa cultivi veselia, buna dispozitie. Mie personal mi-e greu sa cred in povesti de genul astea.


Nu agrea idea de avans, de plata in avans. Cu toate acestea in multe cazuri din viata de zi cu zi acceptam sa platim unele servicii sau lucruri inainte de a fi efective, de a le stapani. Acceptam mult mai usor in planul fizic „plata in avans”, dar ne e greu sa o aceptam in plan mental chiar si pentru noi.

Ma gandesc insa cum ar fi atunci, „plata in avans” pentru altcineva, pentru cineva strain, sau chiar pentru cineva drag noua.

Exista o poveste, ( de fapt de la aceasta poveste a pornit articolul) despre cineva care aflat intr-o cafenea, s-a oferit sa plateasca comanda persoanei care era in urma sa.
Acea persoana i-a urmat exemplul - si asa a continuat intreaga zi.
Sute de oameni au mers la cafenea in ziua aceea, fiecare platind pentru cafeaua lui si a celuilalt.
Nu o faceau din dorinta de a plati pentru cafea, ci pentru ca isi doreau experienta bucuriei de a plati inainte, facand un gest frumos pentru altcineva.Plata inainte poate fi orice facem pentru alcineva, astfel incat sa raspandim binele pe care il avem in viata.

Poate fi un simplu „multumesc” spus cuiva care face ceva pentru noi, recunoscand astfel efortul sau amabilitatea sa.
Poate insemna si sa ne ascultam intuitia si sa dam un telefon, sau sa punem in legatura doi oameni despre care stim ca ar avea nevoie unul de celalalt.
Se pune atata accent pe „a avea” in lumea de astazi, incat deseori uitam cat de important este „a fi”.

Traim intr-un univers energetic, suntem parte intrinseca a lui. Suntem de fapt Universul. Universul nu exista fara noi.

Noi suntem si Creatia si Creatorul, oricat de ciudat suna asta.

Universul actioneaza prin fiecare dintre noi si, cand vrem sa „platim in avans”, devenim efectiv manifestarea sa fizica, ajutand la manifestarea binelui celorlalti.

Nevoia pe care o simtim cateodata sa cautam pe cineva, sa punem oameni in legatura, sa organizam o intalnire este, in toate aspectele amintite, parte a acestui exercitiu.

Fiecare dintre noi poate fi un creator de miracole pentru altii si astfel pastram energia in miscare.

Un compliment spus cuiva, sau un multumesc poate fi un miracol, poate schimba vieti, poate schimba destine. Exprimati-va recunostinta, daca cineva simte nevoia sa o auda.
Putem sa dam incepand din acest moment atentie oricarei ocazii de a „plati inainte” pentru altcineva.


Putem fi un mesager al miracolelor pentru ceilalti!

Persoana cu care veti intra in contact ,sau pe care o veti ajuta, s-ar putea sa aiba nevoie sa i se reaminteasca de binele din lume. Si ceea ce faceti poate fi un raspuns la rugaciunile ei si exact ceea ce avea nevoie pentru a-si gasi calea.
Momentul potrivit este ACUM pentru ca ACUM este singurul timp care exista.

Viitorul nostru asteapta sa fie scris si ceea ce facem Acum este ceea ce conteaza cu adevarat.

Singura parte prestabilita a calatoriei voastre este cea care implica karma pe care am venit sa o rezolvam pentru noi si pentru ceilalti. Si chiar si in acest caz ne pastrati alegerea privind modul in care vom evolua.

Putem sa continuam ca si pana acum, sau sa stabilim calea in alta directie. Volanul, timona e la noi!

Fiecare dintre noi are puterea de a-si alege cursul drumului vietii si ni se ofera in mod constant diferite cai de accesare a potentialului. Este necesara un pic de atentie pentru a le constientiza si un strop de hotarare.

Momentul potrivit este intotdeauna momentul prezent, pentru ca acesta este singurul moment care exista in Univers.

Cand avem indoieli sau ne e frica, traim in trecut. Cine s-ar teme de prezent sau de viitor, daca nu ar avea amintirea trecutului?
Fiecare lectie pe care am invatat-o si am depasit-o ne-a pus la dispozitie cunoasterea necesara pentru a putea inainta pe calea noastra.

Fiecare moment ne aduce posibilitati nelimitate de a ne crea o viata in care sa ne folosim darurile naturale, talentul si sa traim cu bucurie.

Cum? Explorand indoielile si descoperind teama din spatele lor!

Teama aceasta trebuie neaparat depasita pentru a aparea manifest credinta si increderea in puterea noastra si in Univers.

Fiecare pas constient facut inainte este o nici mai mult nici mai putin decat o recunoastere a dorintei de a fi co-autori ai realitatii prezente, a participarii la manifestarea a ceea ce ne dorim.

5 comentarii:

Tathenen spunea...

e pacat doar, ca unii oameni nu realizeaza ca ei atrag o abundenta nefavorabila lor, din cauza pesimismului, pesimism cauzat de frica...

Toni spunea...

Intradevar in majoritatea cazurilor sunt neavizati si fac asta inconstient. Se crede ca "da bine" sa fii pesimist, ingrijorat, preocupat de viitorul tau sau ar celorlalti.
Chiar si in cazul cand sunt avertizati insa situatia ramane aproape aceeasi. Inertia individului este imensa. Unii vor incerca sa te minta iar cei mai sinceri iti spun clar ca nu pot sa se schimbe.
Asta este!!! Evolutia este o chestie de alegere "strict personala". Si asa e corect, fiecare trebuie sa aleaga!!

Tathenen spunea...

"Evolutia este o chestie de alegere "strict personala". Si asa e corect, fiecare trebuie sa aleaga!!"

sunt de acord.

Anonim spunea...

"Fara frica" e o sugestie nepotrivita care contine de fapt ceea ce atrageti. Mai bine schimbati in "Cu curaj spre succes".

Toni spunea...

Este adevarata remarca ta cu privire la titlul blogului.
Nu am gasit inca o alternativa la titlul actual.
Frica e insa un subiect pe care destul de putini l-au pus in discutie. Nu stiu cum s-ar putea discuta despre frica si consecintele ei daca nu e numita direct si daca e folosit doar antonimul ei - curaj.

Multumesc!

Poate voi gasi o alternativa.