luni, 14 ianuarie 2008

Modalitatea in care fericirea atrage banii - Sincronicitatea


Stiti ca exista o corelatie puternica intre bani si fericire?
Da, ati auzit bine. Nu, banii nu aduc fericirea – corelatia functioneaza in celalalt sens.

Fericirea aduce banii!

Da, cei care sunt cu adevarat fericiti acum intotdeauna atrag mai multa abundenta in viata lor.
Daca tu crezi ca orice in afara ta te va face sa te simti intr-un anumit fel, atunci traiesti intr-o iluzie.
Universul vrea ca tu sa intelegi ca tu esti creatorul vietii tale emotionale. Tu poti decide sa fii fericit acum, iar fericirea este ceea ce iti doresti cu adevarat.

Nu ai nevoie de bani ca sa fii fericit. Atata timp cat tu crezi ca ai nevoie de bani ca sa fii fericit, o vei indeparta din cauza setei tale disperate.

Atunci cand esti deja fericit, nu ai nevoie de bani. Pur si simplu, iti doresti o abundenta sporita pentru tine, familia ta si pentru intreaga lume.

O poti avea cu siguranta atunci, pentru ca ai invatat lectia. Opreste-te sa mai cauţi aparitia magica a unei zile ideale si perfecte.

Bucura-te de curgerea si trecerea zilei de azi!

Prezentul este singurul moment in care poti fi fericit, deoarece acum este singurul moment care exista. Fii fericit inainte de a obtine bani. Fii fericit chiar acum!

Bucura-te activ de binecuvantarea pe care o primesti si cultiva o atitudine primitoare si vesela pentru toata lumea. Vrei banii doar pentru a cumpara lucruri.
Crezi ca aceste “lucruri” te vor face fericit si te vor face sa te simti mai protejat.

Alege sa te simti asa cum vrei sa te simti chiar acum, si apoi poti avea tot ce iti doresti. Vei dobandi putere in mod clar, atunci cand stii secretul.

Secretul este ca tu sa te manifesti intai in lumea emotionala interioara a credintei si apoi in lumea “exterioara”, fizica, pe care o poti atinge.

Mergi inainte si alege aceasta zi, pentru a fi fericit!


Extras din "Eu creez milioane" de Christopher Westra


Legea sincronicitatii este un principiu foarte vechi, desi nu a fost cunoscut intotdeauna sub acest nume. Unii ii spun inca "noroc" sau "coincidenta" sau "intamplare norocoasa". Cu totii am invatat la scoala si am auzit si citit prin carti de legea cauzei si efectului. Simplu spus, aceasta lege postuleaza faptul ca orice EFECT din viata fiecarui om are la baza o CAUZA (sau mai multe cauze). In plus, orice actiune are o re-actiune sau mai multe (urmari, consecinte). De aceea este necesar sa urmarim ce efecte au actiunile noastre de zi cu zi si ce sta la baza "succesului" sau "insuccesului" nostru.

Legea sincronicitatii trece dincolo de cauza-efect.

Sincronicitatea spune ca exista lucruri care s-au intamplat si se vor intampla in viata fiecaruia intre care nu exista o legatura de tip cauza-efect.

Aceste evenimente nu sunt legate de cauza-efect, ci de SEMNIFICATIE.

Ele nu au la baza legatura de tip cauza-efect, ci se leaga la nivel de semnificatie, prin semnificatia pe care aceste evenimente o au inconcordanta cu obiectivele si visele fiecaruia in parte. Acele evenimente fericite, "intamplari", "coincidente" care se ivescau la baza principiile sincronicitatii.

Pentru a pune in actiune sincronicitatea este bine sa ne folosim decei 9 atractori. Atunci cand suntem constienti de acestia si ii folosim in avantajul nostru, cream in jurul nostru oportunitati si atragem acele resurse de care avem nevoie pentru a ne atinge visele.

Cei 9 atractori:

1. COMPETENTA
Primul element de bun simt zic eu este sa fii competent in ceea ce faci. Daca vrei sa devii bun la ceva, atunci practica practica practica pana cand devii competent.Cu cat esti mai competent in domeniul tau, cu atat atragi mai bine oportunitatile din jur.

2. STAREA.
In NLP se tot vorbeste de stari si felul in care ele ne influenteaza zilnic (de fapt in fiecare secunda - nu poti sa traiesti in afara starilor). "Calitatea vietii tale este data de calitatea starilor in care esti zi de zi." - Tony Robbins

3. TRECUTUL.
Elementele din trecut trebuie lasate in trecut. Invatamintele sunt de luat cu noi in viitor iar durerea poate fi lasata in trecut. Cand nu esti impacat cu trecutul e ca atunci cand conduci cu un picior pe frana si unul pe acceleratie.

4. CONVINGERI.
Credintele limitative pot fi (si chiar sunt) un alt tip de "frana". De exemplu cineva poate constient sa doreasca sa ajunga avocat insa are la nivel inconstient o credinta limitativa de genul: "Toti avocatii sunt niste escroci si nu stiu decat sa insele oamenii si sa denatureze informatia". In cazul in care persoana nu doreste sa fie vazuta in acest fel, credinta limitativa ii va pune bete-n roate. Va ajunge avocat? Cel mai probabil nu.

5. INTENTIA.
Stabileste o intentie pentru acel tip de experienta pe care o vrei sa se intample in viata ta. E ca si cand ai transmite un mesaj universului ca vrei sa iti atingi un anumit obiectiv.

6. VALORI.
La fel ca si credintele, valorile sunt "filtre" pe care le avem. Atunci cand actionam incalcandu-ne principiile si valorile in care credem, nu facem altceva decat sa folosim sincronicitatea impotriva noastra. Nu doar ca devenim frustrati, ci ne intoarcem spatele oportunitatilor de care avem nevoie.

7. OBIECTIVE SI VISE.
Este clar: vrei ceva, fa din asta un obiectiv si pune-te pe treaba. Cu cat muncesti mai mult, cu atat devii mai norocos (nu mai stiu cine a zis asta) pentru ca activezi sincronicitatea in favoarea ta.

8. SCOPUL IN VIATA.
Care este scopul tau in viata? Cu adevarat care este pasiunea ta launtrica? Pentru ce existi? Care este misiunea?

Cand stii care este scopul tau in viata, esti cu 1001 ani lumina inaintea a 95% dintre oameni.

9. CAMPUL MORFOGENETIC.
Acest principiu in sine spune ca toate sistemele vii traiesc in interiorul unui camp energetic. Familia este un bun exemplu. Energia din campul morfogenetic ne influenteaza in fiecare clipa, la un nivel foarte, foarte subtil. Scopul in viata are legatura directa cu locul fiecaruia in acest camp.


Suna ciudat? Chiar este.

Ionut Ciurea

General Manager intelliBiz Solutions
http://www.intellibiz-solutions.com/
http://www.ionut-ciurea.com/


Termenul de sincronicitate se referă la relaţiile dintre hazard şi cauzalitate, enumerînd printre ele sincronicitatea, caracterizată de coincidenţe a-cauzale care produc un sens. E vorba de aşa-zisul hazard semnificativ.


El a fost folosit prima dată de savantul austriac Carl Gustav Jung, care în cartea numită „Sincronicitate şi Paracelsica”

Un exemplu de sincronicitate:

Un om foarte deprimat se plimba de-a lungul rîului East River, la New York, voind să escaladeze parapetul de protecţie şi să se sinucidă. Simţea că lucrarea căreia îi dedicase zece ani din viaţă nu avea nici o valoare şi astfel viaţa îi părea goală şi fără sens. În timp ce privea apa şi încerca să-şi facă curaj pentru a săvîrşi gestul fatal, s-a apropiat de el o tînără femeie care i-a zis cu o voce emoţionată:
- „Scuzaţi-mă, îmi pare rău că vă deranjez intimitatea, sînteţi cumva scriitorul Christopher D’Antonio? Sper să nu vă inoportunez, dar doream să vă spun cît de mult m-au ajutat cărţile dumneavoastră în viaţă. Au fost o revelaţie pentru mine şi doresc să vă mulţumesc!”
- „Nu, draga mea, eu trebuie să-ţi mulţumesc dumitale!” a răspuns D’Antonio şi apoi s-a întors cu spatele spre East River şi s-a îndreptat spre casă.


O alta definitie al Sincronicitatii.


Sincronicitatea, in acest punct, poate fi definita ca o serie de evenimente aparent fara legatura, care sunt conectate prin intermediul unui plan ascuns.



Publicarea recenta a teoriei Succesiunilor Extraordinare indica faptul ca ar putea exista pana la zece dimensiuni, nu doar cele patru, de care o persoana este constienta in mod curent. (lungime, latime, adancime, timp)

Exista acum dovezi matematice concludente care sa indice existenta celor zece dimensiuni. Majoritatea fizicienilor cuantici au luat serios in considerare aceasta teorie. S-ar parea ca “planul ascuns” al evenimentelor sincrone poate fi transparent si evident, in una sau mai multe dintre aceste dimensiuni, insa devine opac si dificil de explorat, atunci cand e vazut din cele patru dimensiuni curente, restranse, ale noastre.

Si acum exista, in sfarsit, o mica dovada care indica faptul ca, atunci cand decizia subconstienta a unui individ este modificata pentru a incuraja evenimente pozitive PK ( psycho-kinetic) sincrone (noroc), elementele sincronice pot fi facute sa functioneze in dimensiunea noastra “timp real”,.impreuna cu evenimente materiale ca Norocul PK ( psycho-kinetic )

Si invers, cand o persoana devine constienta de o serie de evenimente sincrone, ea poate folosi aceasta cunoastere speciala, pentru a declansa o explozie de noroc.

Ceea ce a fost, totusi, demonstrat intr-un mod absolut clar este ca decizia unui individ influenteaza interactiunea sa cu mediul inconjurator, intr-o masura care poate lasa o persoana “uluita” de rezultatele pozitive.


Ce am descoperit in ultimii 4 ani este ca daca evoc un program de vise, pentru a “induce” evenimente sincron in viata reala … si apoi imi instruiesc mintea sa recunoasca constient aceste evenimente, ca pe o suita de sincronicitati… pot sa recunosc unde se indreapta si pot fi acolo la momentul si timpul potrivit, pentru a profita de ele.

In ultimii 3 ani am facut personal cel putin o duzina de astfel de suite de evenimente sincrone recognoscibile si fiecare mi-a adus, in cateva randuri, un noroc incredibil. Atat de mult, incat prietenii de aici din Vanuatu continua sa imi spuna cat de norocos sunt!!





Este intr-adevar doar coincidenta?

Sursa: "Secrete reale ale puterii mintii" de Jim Francis



Multi vad coincidentele ca apartinand unei forte mai presus de noi, transcedentale, un “lipici” cosmic , daca vreti, care leaga evenimente aleatorii impreuna, intr-un model plin de inteles si coerent. Intrebarea care s-a pus mereu este: un asemenea principiu de armonizare ar putea exista cu adevarat?

Sau scepticii au dreptate, cand privesc toate acestea ca pe un produs al gandirii inspirate de dorinta, un mit consolator, nascut din disconfort intelectual si capriciul sortii?

Matematicianul Warren Weaver, in cartea sa, Doamna Noroc: Teoria Probabilitatii, relateaza o poveste fascinanta a coincidentei care intrece notiunile traditionale ale sortii, ajungand pana la limita lor ce inseamna distrugere.

Povestea a aparut initial in revista Life. Weaver scrie: Toti cei cincisprezece membrii ai unui cor bisericesc din Beatrice, Nebraska, care trebuiau sa soseasca la pregatiri la ora 7:20, au intarziat in seara de 1 martie, 1950. Preotul, sotia sa si fiica au avut un singur motiv (sotia sa a intarziat, ca sa calce rochia fiicei); o fata a asteptat sa termine o problema de geometrie; unul nu a putut sa-si porneasca masina; doi au zabovit sa asculte sfarsitul unui program radio extrem de interesant; o mama si fiica au intarziat deoarece mama a trebuit sa strige de doua ori dupa fiica sa, pentru ca aceasta sa se trezeasca din somn; si asa mai departe.

Motivele au parut mai degraba obisnuite. Insa au existat zece motive separate si fara legatura aparenta intre ele, pentru care cele cincisprezece persoane au intarzat. A fost un mare noroc ca nicunul dintre cei cincisprezece nu au ajuns la timp, la 7:20, deoarece la 7:25 biserica a fost distrusa intr-o explozie.

Membrii corului, scrie Life, s-au intrebat daca nu cumva intarzierea lor a fost “mana lui Dumnezeu.” Weaver calculeaza probabilitatea cutremuratoare de a sfida soarta in cazul acestui eveniment supraomenesc, ca fiind una intr-un milion.

Coincidentele ca aceasta, spun unii, sunt aproape intentionate, mult prea ordonate, pentru a fi un produs al destinului aleatoriu, care se dilata intr-un asemenea fel incat sa le cuprinda. Si totusi, cum le explicam?




Top 15 Cele Mai Uimitoare Coincidente

Sursa: Inventarul Universului



Viata este plina de coincidente, unele minore - insa, ocazional, extraordinare. Exista o lista a 15 dintre cele mai incredibile si extraordinare coincidente.

15. Cartea copilariei In timp ce romanciera americana Anne Parrish cutreiera librarii in Paris, in anii 1920, a gasit o carte care a fost una dintre preferatele copilariei sale - Jack Frost si Alte Povestiri. A ridicat cartea cea veche si i-a aratat-o sotului ei, spunandu-i despre cartea de care isi amintea cu afectiune, de pe vremea cand era copil. Sotul sau a luat cartea, a deschis-o si, pe prima pagina, a gasit inscriptia : “Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs.” Era chiar cartea Annei.

14. Noroc la Poker. In 1858, Robert Fallon a fost impuscat mortal - un act de razbunare al celor cu care juca poker. Fallon, sustineau ei, a castigat potul de $600, trisand. Cum scaunul lui Fallon era gol si niciunul dintre ceilalti jucatori nu era dornic sa ia acum cei $600 cu ghinion, au gasit un nou jucator pentru a lua locul lui Fallon si au mizat cu cei $600 ai mortului. Pana la momentul in care politia a aparut, pentru a investiga omorul, noul jucator a transformat cei $600 in $2,200. Politia a cerut ca cei $600 originali sa fie dati rudei celei mai apropiate a lui Fallon – doar pentru a descoperi ca noul jucator s-a dovedit a fi fiul lui Fallon, care nu isi vazuse tatal de 7 ani!

13. Morti Gemene. In 2002, frati gemeni de saptezeci de ani au murit la interval de cateva ore unul de celalalt, in urma unor accidente separate pe acelasi drum in Finlanda de nord. Primul dintre gemeni a murit atunci cand a fost lovit de un camion, in timp ce isi conducea bicicleta in Raahe, 600 kilometri nord de capitala, Helsinki. El a murit la doar 1.5km distanta de locul in care fratele sau a fost ucis. “Aceasta este pur si simplu o coincidenta istorica. Desi drumul este unul aglomerat, accidente nu se intampla in fiecare zi,” a declarat ofiterul de politie Marja-Leena Huhtala, catre Reuters. “Mi s-a facut parul maciuca, atunci cand am auzit ca cei doi erau frati, si chiar gemeni identici. Mi-a trecut prin cap ca poate cineva de sus a avut ceva de spus in asta,” a spus ea.


12. Coincidenta lui Poe. In secolul al 19-lea, faimosul scriitor de povestiri horror, Egdar Allan Poe, a scris o carte intitulata „Povestirea lui of Arthur Gordon Pym’. Cartea era despre patru supravietuitori ai unui naufragiu, care s-au aflat timp de mai multe zile intr-o barca, inainte de a se decide sa-l omoare si sa-l manance pe asistentul al carui nume era Richard Parker. Cativa ani mai tarziu, in 1884, iola cu rame, Mignonette, a naufragiat, cu numai patru supravietuitori, care s-au aflat intr-o barca timp de mai multe zile. Intr-un final, cei trei membri seniori ai echipajului l-au omorat si l-au mancat pe asistentul. Numele asistentului- camerist era Richard Parker.

11. Coincidenta Regala. In Monza, Italia, Regele Umberto I, a mers la un mic restaurant penru a lua cina, acompaniat de aghiotantul sau, Generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Cand proprietarul restaurantului a luat comanda Regelui Umberto, Regele a observat ca el si proprietarul restaurantului erau practic identici, la fata si la constitutie. Ambii barbati au inceput sa discute asemanarea izbitoare dintre ei si au descoperit mult mai multe similaritati.

1. Ambii au fost nascuti in aceeasi zi, a aceluiasi an, (14 martie, 1844).
2. Ambii au fost nascuti in acelasi oras.
3. Ambii s-au casatorit cu o femeie cu acelasi nume, Margherita.
4. Patronul de restaurant si-a deschis restaurantul in aceeasi zi cand Regele Umberto a fost incoronat Rege al Italiei.
5. Pe 29 iulie 1900, Regele Umberto a fost informat ca patronul de restaurant a murit in acea zi intr-un accident misterios de vanatoare, iar in timp ce acesta isi exprima regretul, un anarhist din multime l-a asasinat.

10. Copilul care cade. In Detroit-ul anilor 1930, un om numit Joseph Figlock a fost menit sa devina o persoana uimitoare in viata unei tinere mame (si, aparent, incredibil de neglijenta). In timp ce Figlock mergea pe strada, copilul mamei a cazut de la o fereastra inalta pe Figlock. Caderea copilului a fost amortizata si Figlock si copilul au scapat nevatamati. Un an mai tarziu, tot acelasi copil a cazut de la aceeasi fereastra, aterizand din nou pe Dl. Figlock, in timp ce acesta trecea pe dedesubt. Din nou, ambii au supravietuit evenimentului.


9. Calugarul Misterios. In Austria secolului al 19-lea, un pictor aproape faimos numit Joseph Aigner a incercat in mai multe randuri sa se sinucida. In timpul primei incercari de a se spanzura, la varsta de 18 ani, un calugar capucin misterios l-a interupt pe Aigner. Si din nou, la varsta de 22 de ani, acelasi calugar l-a impiedicat sa se spanzure. Opt ani mai tarziu, a fost condamnat la galere pentru activitatile sale politice. Insa din nou viata sa a fost salvata prin interventia aceluiasi calugar. La varsta de 68 de ani, Joseph Aigner a reusit intr-un final sa se sinucida, folosind un pistol pentru a se impusca. In mod total nesurprinzator, acelasi calugar capucin – un barbat al carui nume Aigner nu l-a stiut niciodata, a condus ceremonia de inmormantare.

8. Coincidenta fotografica. O mama de nationalitate germana care si-a fotografiat bebelusul baiat in 1914, a lasat filmul pentru a fi developat la un magazin din Strasbourg. In acele timpuri, unele dintre placutele de film se vindeau individual. Primul Razboi Mondial a izbucnit si, neputand sa se intoarca la Strasbourg, femeia a renuntat la fotografie, considerand- o pierduta. Doi ani mai tarziu, a cumparat o placuta de film in Frankfurt, la peste 100 mile departare, pentru a o fotografia pe fiica ei nou-nascuta. Cand a fost developat filmul s-a dovedit a fi o expunere dubla, cu fotografia fiicei sale supra-expusa peste fotografia de mai inainte a fiului sau. Printr-o intorsatura incredibila a destinului, filmul ei original, niciodata developat, a fost gresit etichetat ca nefolosit si apoi revandut tot ei.

7. Gasirea Cartii. In 1973, actorul Anthony Hopkins a fost de acord sa apara in “Fata din Petrovka”, bazat pe un roman al lui George Feifer. Neputand sa gaseasca un exemplar al cartii, niciunde in Londra, Hopkins a ramas surprins sa descopere unul zacand pe o banca intr-o statie de tren. S-a dovedit a fi exemplarul personal, adnotat, a lui George Feifer, pe care Feifer il imprumutase unui prieten si care fusese furat din masina prietenului.


6. Gemeni. Fratii gemeni, Jim Lewis si Jim Springer, au fost separati la nastere si adoptati de familii diferite. Intrucat nu se cunosteau, ambele familii si-au numit copiii James. Ambii James au crescut nestiind unul de celalalt, si amandoi au cautat instruire in domeniul protectiei legii , amandoi au avut talent la desen tehnic si tamplarie si fiecare s-a casatorit cu o femeie pe nume Linda. Amandoi au avut fii, dintre care unul a fost numit James Alan si celalalt James Allan. Fratii gemeni au divortat de sotiile lor si s-au casatorit cu alte femei – amandoua numite Betty. Si amandoi au avut caini pe care i-au numit Toy.

5. Ucidere din Razbunare. In 1883, Henry Ziegland a incheiat relatia cu prietena lui care, din disperare, s-a sinucis. Fratele furios al fetei l-a urmarit pe Ziegland si l-a impuscat. Crezand ca l-a omorat pe Ziegland, fratele si-a luat apoi propria viata. De fapt, Ziegland nu a fost omorat. Glontele i-a atins doar fata, oprindu-se intr-un copac. A scapat la limita. Ani mai tarziu, Ziegland a decis sa taie acelasi copac, care inca mai avea glontele in el. Uriasul copac parea atat de urias, incat a decis sa il arunce in aer cu dinamita. Explozia a propulsat glontele in capul lui Ziegland, omorandu-l.

4. Scarabeul de Aur. Din Structura si Dinamica psihicului : “O tanara femeie pe care o tratam, a avut, intr-un moment critic, un vis in care primea un scarabeu de aur. In timp ce imi povestea acest vis, stateam cu spatele la fereastra inchisa. Dintr-o data, am auzit un zgomot in spatele meu, ca un ciocanit usor. M-am intors si am vazut o insecta zburatoare, care batea in fereastra, pe dinafara. Am deschis fereastra si am prins creatura, in timp ce zbura inauntru. Era cea mai apropiata analogie a scarabeului de aur pe care il gasim la latitudinea noastra, un gandac scarabaeid, un carabus-rose comun (Cetonia aurata) care, contrar deprinderilor obisnuite, a simtit in mod evident nevoia de a intra intr-o camera intunecata, in acel moment aparte. Trebuie sa admit ca nu mi s-a intamplat niciodata ceva asemanator inainte sau de atunci incoace, si ca visul pacientei a ramas unic in experienta mea” - Carl Jung


3. Taxi. In 1975, in timp ce conducea o motoreta in Bermuda, un om a fost accidental lovit si ucis de un taxi. Un an mai tarziu, fratele barbatului a fost omorat in exact acelasi mod. De fapt, conducea aceeasi motoreta. Si pentru a continua sirul ciudateniilor si mai mult, l-a lovit acelasi taxi, condus de acelasi sofer – si care ducea pana si acelasi pasager!

2. Descoperire Hoteliera. In 1953, reporterul de televiziune Irv Kupcinet era in Londra, pentru a transmite incoronarea Ellizabeth-ei a II-a. Intr-unul dintre sertarele din camera sa de la Savoy, a gasit cateva obiecte pe care, identificandu- le, a constatat ca apartineau unui barbat numit Harry Hannin. Intamplator, Harry Hannin – o vedeta a baschet-ului din faimoasa echipa Harlem Globetrotters – era un prieten bun al lui Kupcinet. Insa povestea mai are inca o intorsatura. Doar doua zile mai tarziu, si inainte de a-i putea spune lui Hannin despre descoperirea norocoasa, Kupcinet a primit o scrisoare de la Hannin. In scrisoare, Hannin ii spunea lui Kucinet ca in timp ce era cazat la Hotel Meurice in Paris, a gasit intr-un sertar o cravata – cu numele lui Kupcinet pe ea.

1. Coincidenta Istorica. Vietile lui Thomas Jefferson si John Adams, doi dintre fondatorii Americii: Jefferson a creat Declaratia de Independenta , aratandu-i ciorne ale ei lui Adams, care (impreuna cu Benjamin Franklin) a ajutat la editarea si cizelarea ei. Congresul Continental a aprobat documentul pe 4 iulie, 1776. In mod surprinzator, si Jefferson si Adams au murit in aceeasi zi, 4 iulie, 1826 – la exact 50 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta.





Niciun comentariu: